IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагард предупреди за нова глобална финансова катастрофа

Според нея са нужни по-сериозни действия за преодоляване на мащабните правителствени и банкови задължения

21:20 | 11.04.14 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лагард предупреди за нова глобална финансова катастрофа

Ръководителят на Международния Валутен Фонд – Кристин Лагард, отправи предупреждение към световните лидери, че може да се стигне до нова глобална финансова катастрофа.

Според нея са нужни по-сериозни действия за преодоляване на мащабните правителствени и банкови задължения, които продължават да спъват икономическия растеж и да подкопават стабилността на финансовата система.

Изявлението на Лагард е отзвук на доклада на МВФ за финансовата стабилност, който подчерта опасенията за повишаването на рисковите инвестиции в Съединените щати.

Ниската инфлация в еврозоната също е повод за безпокойство, особено ако доведе до слаб растеж и застой на възнагражденията.

(БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 26 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"Естествено е американците да докарат още една криза." - Американците /Америка/ не докарват нищо, защото не определят нищо сами. - Тези които управляват и контролират американците /Америка/ могат всичко в полето на избор на маймуните, защото го определят!"Но сега вече ще останат с пръст в уста.""С пръст в устата" не могат да бъдат определими от гледна точка на ТВ-реалността, защото една *** дори няма как да го провери - над полето и на избор е! Следствие на това е, че дори и нещо привидно вредно за тях от позицията на маймуните, може да бъде полезно и обратно!"Европа е все по самостоятелна." - Европа е точно толкова самостоятелна, колкото Америка! Т.е. - Не е изобщо!"Само ще заздравят отношенията с Русия." - Резултата е точно обратен! Ще бъдат омаломощени чрез противопоставяне.. за сега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 5
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Естествено е американците да докарат още една криза. Но сега вече ще останат с пръст в уста. Европа е все по самостоятелна. Само ще заздравят отношенията с Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 28 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Разбира се че не е така по моята логика, но е явно и че ти няма как да го знаеш /МОЯТА логика/ :)))))Не ви ли омръзна да ползвате "Аргумент от незнание" - поддържа се, че една пропозиция e истина (или лъжа), само заради това, че не е доказано обратното. - сега се очаква аз да доказвам какво съм /не съм/ ли :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 28 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"Направо ти се чудя как не се умори да пишеш. Ама така е то - луд умора няма. " - единствения смисъл на това е да аргументира неписането ми -> трябва да спра да пиша!"Само ако знаеш в колко дълбока грешка и заблуда си. Съжалявам, ама няма да ти отварям очите точно сега. Никак, ама никак не е в мой интерес." - до тук си доказал само липсата на аргумента /собствен интерес/, а не самия него /доказващ грешката/!=> можеше да споделиш на л.с. грешката... като елиминираме въздействието върху твоя интерес :))) - значи имаме УЖ грешка, която обаче не е в твой интерес да споделиш, и аргументираш НЕсподелянето и - ами тогава ЗАЩО я споделяш НЕаргументирано? -> за да ме обидиш! -> трябва да спра да пиша!"Остани си "умен"." - О мерси! Значи НЕаргументирано, вече имаш право и да ме обидиш? -> трябва да спра да пиша!П.С. изграждаш логическа заблуда "Просене на въпроса" - тази заблуда се случва, при съставянето на аргумент, в който се приемат предпоставки, за които не се знае дали са вярни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 13
LuckyYou
преди 10 години
Неее, той не е просто умен. Той е умна *** (по неговата логика) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 12
nobel
преди 10 години
Направо ти се чудя как не се умори да пишеш. Ама така е то - луд умора няма. Само ако знаеш в колко дълбока грешка и заблуда си. Съжалявам, ама няма да ти отварям очите точно сега. Никак, ама никак не е в мой интерес. Остани си "умен".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"подчерта опасенията за повишаването на рисковите инвестиции в Съединените щати.Ниската инфлация в еврозоната също е повод за безпокойство, особено ако доведе до слаб растеж и застой на възнагражденията."=======================================бута милата и тя към надуване на имотния балон в ЕС - всички 'свободни' и НЕусетили се маймуни да се насочват в правилната посока! Казва: - В САЩ е ВЕЧЕ рисково, а в ЕС инфлацията е ниска -> предстоят КУ !!!... Ама не Ви казва, че Септември ще бъде Май :)))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още