IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия ще търси 2 млрд. долара чрез пласиране на дълг

Приходите от емисията ще бъдат използвани за обратно изкупуване на неизплатени държавни облигации

19:09 | 23.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бразилия ще търси 2 млрд. долара чрез пласиране на дълг

Бразилия планира да набере 2 млрд. долара чрез пласиране на държавни облигации, пише Wall Street Journal, цитирайки запознато с въпроса лице.

Финансовото министерство на Бразилия обяви, че ще продаде деноминирани в долари облигации и ще използва събраните средства за обратно изкупуване на неизплатени държавни ДЦК, в опит да бъдат свалени разходите по обслужването на дълга на страната. Ведомството не разкри подробности около обема на емисията.

Операцията, която се очаква да бъде извършена по-късно в сряда, ще пласира облигации с падеж през 2045 г., а по-голямата част от приходите ще бъде използвана за обратното изкупуване на ценни книжа, изтичащи през 2024 г., 2025 г., 2027 г., 2030 г., 2034 г., 2037 г. и 2041 г. Бразилското правителство има общ дълг от около 11,9 млрд. долара в облигации с падежи през горепосочените години.

„Исторически погледнато обратните изкупувания на акции компенсират между 10 и 15% от целия дълг“, коментира източникът на информацията.

Deutsche Bank, Itau и Bank of America са наети за координиране на операцията, добави той.

Емисията идва на фона на забуксувалата и бавно растяща икономика, в условията на увеличаващ се натиск върху публичните финанси на страната. След като се разшири с едва 2,5% през 2013 г., очакванията са растежът на бразилската икономика да се забави до под 1% през тази година – темп, който според мнозина е неприсъщ на развиваща се страна, която тепърва има да се справя с огромна бедност сред населението си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още