IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голям брой кредитори били готови да разменят аржентинските си облигации

Южноамериканската държава продължава да се опитва да заобиколи решенията на американския съд

20:46 | 05.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Голям брой кредитори били готови да разменят аржентинските си облигации

Голям брой инвеститори за заинтересовани от възможността да сменят глобалните си облигациите с такива под юрисдикцията на аржентинското законодателство, заяви правителството на страната в петък. Ден по-рано Сенатът одобри предложената размяна като начин да се заобиколят решенията на американския съд, пише Ройтерс.

„Мнозина кредитори показват очевидна готовност да участват в механизма, заложен в закона за изплащането на държавния дълг, за да си получат дължимите пари“, заяви министър-председателят Хорхе Капитанич.

Законът за размяната на дълга, гласуван в четвъртък и очакващ се да влезе в сила по-късно през месеца, ще позволи на собствениците на облигации под чужда юрисдикция на обща стойност 29 млрд. долара да ги заменят за такива, под юрисдикцията на аржентинското законодателство.

Това би отхвърлило решението на американския съд, който постанови, че Аржентина не може да се изплати на притежателите на преструктурирания аржентински дълг, пред да плати на няколко хедж фонда, отказали преструктурирането, 1,3 млрд. долара, плюс лихви.

Предложението ще предложи на кредиторите замяна на облигациите им за такива под аржентинска или френска юрисдикция. Франция беше един от активните защитници на Аржентина по време на съдебния спор. Очаква се мярката да бъде одобрена от долната камара на парламента по-късно през месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още