IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадски производител на петрол от нефтени пясъци е на крачка от фалит

Laricina Energy не е в състояние да изплаща дълговете си към най-големия пенсионен фонд в северноамериканската страна

21:42 | 06.01.15 г. 6
Канадски производител на петрол от нефтени пясъци е на крачка от фалит

Производителят на петрол от нефтени пясъци Laricina Energy Ltd съобщи, че вече не е в състояние да финансира дълговете си към най-големия пенсионен фонд в Канада CPP Investment Board, предава The Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор на компанията заяви в понеделник, че Laricina е в преговори с фонда и изрази увереност, ще бъде постигнато споразумение, което да даде възможност на Laricina Energy да останат в бизнеса. В противен случай дружеството ще бъде принудено да изпадне във фалит.

"Имаме очаквания, че ще се стигне до споразумение със CPP", заяви  в интервю изпълнителният директор Глен Шмид."CPP е силен поддръжник на компанията", каза той.

Представител на пенсионния фонд отказа да коментира казуса.

В петък Laricina представи тримесечните си данни за производството, което остана с 18% надолу спрямо очакванията за добив на 1 255 барела дневно. Това доведе до загуба на компанията в размер на 150 млн. канадски долара (127,6 млн. щатски долара).

В резултат на това базираната в Калгари компания, която произвежда "черно злато" от нефтени пясъци в Северна Алберта, заяви, че може да бъде принудена да спре.

Въпреки че неплатежоспособността на компанията не е пряко свързана със скорошния спад на цените на петрола, продължаващото понижение на стойността засилва натиска върху Laricina Energy. Компанията предупреди през ноември, че може да бъде принудена да отложи развиването на част от проектите ѝ, ако не набави допълнително финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 7
Internet
преди 9 години
За конвенционалния добив от Северно море критичната цена е над 51 долара за барел, надничарите. За добива от шисти - смъртонасната линия е 49 долара за барел, надничарите. За Русия - 25 долара за барел.Надникъ, стинките и дращенето тук. Смешници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
Internet
преди 9 години
The Scotsman: Британските власти са разтревожени от спада в цените на нефта7 Януари 2015 | 04:37 | Агенция "Фокус"Снимка: АФПThe Scotsman: Британските власти са разтревожени от спада в цените на нефтаThe Scotsman: Британските власти са разтревожени от спада в цените на нефтаСнимка: АФПЛондон. Британските министри са разтревожени от ефекта на спада в цените на нефта в офшорната индустрия в Северно море, пише вестник The Scotsman.След като цените паднаха до 51 долара за барел, финансовият министър Джордж Озбърн напомни на кабинета на правителството за ефекта на спада върху икономиката на страната, което покачи страха за бъдещето на работни места на хиляди шотландски граждани.Настоящото правителство на Англия започна работа в дните, когато цените на нефта от сорта Брент паднаха до най-ниската си стойност от 51.01 долара за барел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 9 години
Правят около 60-70 000 $ дневно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
alligator_29
преди 9 години
1200 барела дневно??? Производството на Канада е 3,300,000 барела дневно, или 4% от световното. Каква е тая петролна компания със 1200 барела ))) Въобще не ме учудва, че са в дългове до шия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още