IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия затваря 10 от министерствата си

Стъпката е част от усилията на правителството да стегне фискалните сметки

21:23 | 24.08.15 г.
<p>
	Бразилският президент Дилма Русеф <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бразилският президент Дилма Русеф Снимка: Ройтерс

Бразилският президент Дилма Русеф планира да намали броя на министерствата в страната като част от намеренията си за укрепване на фискалните сметки, съобщава Bloomberg, базирайки се на информация на министъра по планирането Нелсън Барбоса.

Целта е да се затворят 10 министерства, да се продаде собствеността и да се намали броя на правителствените длъжности, заяви Барбоса пред журналисти в Бразилия.

Стъпката е в следствие на призива на основния коалиционен партньор на Русеф, Партията на бразилското демократическо движение, правителството да добави към увеличението на данъците и съкращаването на социалните разходи намаляване на собствените си разходи.

Правителството има 39 министерства. Бюджетният дефицит на страната за юни месец се е увеличил до 8,1% от брутния вътрешен продукт (БВП), което е най-високата му стойност от ноември 1998 г.

„За да изберем най-добрата цел от административна гледна точка, от гледна точка на политическата подкрепа на правителството и ефективността на обществения апарат, трябва да се вслушаме във всички замесени“, допълва Барбоса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още