IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 г.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс

16:08 | 25.12.18 г. 49
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 година. Това прогнозира в доклад Руският съвет по международните въпроси, съобщава БНР.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс.

Авторите на документа прогнозират нови антируски санкции заради по-нататъшната ескалация на конфликта в Донбас и очакваните нови провокации в Черно море, в Азовско море и на границата с Крим. 

Макар и не толкова остро, темата за „руската намеса“ ще продължи да присъства в американския вътрешнополитически дневен ред. Това може да доведе до допълнителни ограничения срещу Москва. Особено в контекста на дискусиите за евентуален импийчмънт на президента Доналд Тръмп и началото на избирателната кампания в края на 2019 г.

В доклада се посочва още, че американските санкции влияят на отношенията на Русия с традиционните ѝ партньори Китай и Индия. Докато правителствата на двете държави официално осъждат ограничителните мерки, то частният бизнес се съобразява с тях.

Опитите на Русия да противодейства на санкциите остават изключително трудна задача предвид ограничения ѝ икономически потенциал и доминиращата позиция на Съединените щати в световната финансова система.

В момента 57 държави по света прилагат антируски санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

38
rate up comment 10 rate down comment 8
data
преди 5 години
Много е просто - който от съседите на Русия заяви желание да се присъедини към западната сфера на влияние и се спретва ниско интензивен конфликт (т.н. замразени конфликти) .И понеже в тоя случай имат не разрешен териториален спор нямат никакъв шанс да се присъединят към НАТО например :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 10 rate down comment 2
Onia
преди 5 години
А чувал ли си за Преднестровието, Южна Осетия и Абхазия, Крим и сегашните напъни да се останат Донбас и Донецкт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 19 rate down comment 12
ABBA
преди 5 години
Миналата седмица Москва подари елха на София по случай Коледа, и тя беше сложена в центъра на столицата ни. Почти никой в България нямаше да разбере за това, заради бруталната американска цензура по уж българските медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо. Благодарение на безпримерния идиотизъм на малка група софийски умнокрасиви протестъри обаче цяла България разбра за елхата. Те се събраха да протестират срещу нея, защото била част от хибридната война на Русия срещу страната ни. Когато минаващи на близо полицаи любезно искат документите им за справка, малоумната групичка се разбягва с крясъци срещу тази невиждана репресия, които след това се увеличават хилядократно във фейсбук. Така ние българите разбрахме 3 неща:1. Москва подари елха на София.2. За първи път в историята на света имаше протест срещу елха!!!3. По-големи *** и *** от платените жълтопаветни русофоби няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 16 rate down comment 8
michaelis12
преди 5 години
аз въобще не ги чета АББА и майната, те нищо емоционално не могат да създадат .... ти като американски *** и слуга на Цвенанката, Плюввню, Пасито и Костов ми създаваш емоция, руските *** нищо не праят ... виждам, че си си играл с плюс и минусите от там се види, че си *** от самолет както виждаш и аз мога да си играя с тях и то доста успешно .... Говориш ми за некви "международни общности и мнения" добре де ги, кои са те що няма бунт от Индонезия и Мексико в Черно и Азовско море, де им ги техните кораби там ?!! Сашевските и английските майкка симли търсят там ?!? Некво "международмо право" имало, ок бе дай да видим кво пише там, да да разгледаме разни световни казуси, пример Косовото, Судан и т.н. Каам ти че с твойте доводи мое тестваш гравитацията, и каи на Цветанката като хои да въртиии минетти на погребенията на масовия убиец Бушш, че няма да продължава дълго неговото както и на останалата папплач ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 14 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Еми явно добре съм преценил, че действаш по наръчник, без да включваш главата си!И в нея няма как да влезе следната мисъл:Щом не всички обичат вашите евроатлантически и евроггейски ценности, някой може да мрази вашата западна цивилизация съвършенно БЕЗПЛАТНО.Спете спокойно деца!И римската и гръцката демокрации с времето са минали през демокрации, после форма на републики, после в ОЛИГАРХАТ (както с'я на запад), после в тирания (що плебса не ще да гласува как си требе), после в монархии...Вашият запад си чака монарха, който е известен отдавна:Самият Антихрист !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 16 rate down comment 4
george353
преди 5 години
dddd, има разлика между окупация и военно присъствие. Все едно да кажем че Европа е окупирана от щатите поради наличието на американски военни бази на територията и. Не може да се говори за окупация след като липсва основния елемент за такава, а именно: възставане на местното население срещу окупатора. Това което наричаме 'инсърджанси' в Ирак, например. А населението не възстава поради една простичка причина, идентичност. Или както се казва, 'кръвта вода не става'. Поради тази причина, аргумента за окупация и инвазия е по-скоро с пропагандна цел и абсолютно неуместен, даже смешен. Този референдум и резултата от него са катализатор на настроенията в региона, нищо повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 18 rate down comment 31
dddd
преди 5 години
"Полезен за преститутки, диванни аналлизатори, сорросоиди, грантаджии и всякая ***!" Използване на обиди към опонента с цел да бъде омаловажен и иронизира с цел да му се подбие авторитета. Ако може да излезе извън емоционално равновесие, но според мен тези думи говорят само за безсилие на пишещия ги. Освен това трола не се индентифицира с Ника си. Той е анонимка, която утре ще го смени. Дори и в момента може да пише от поне два. Това му дава голямо предимство когато говори с реален човек. Ние сме ограничени от истината и се стремим да си запазим авторитета. За трола лъжите, обидите и така нататък са си част от арсенала. Утре може да има нов ник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 33 rate down comment 12
ABBA
преди 5 години
И Елена Йончева не е като вас диванен аналлизатор, а на филма свистят реални куршуми, които УБИВАТ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 34 rate down comment 15
ABBA
преди 5 години
За бездарният ти пост номер 4:Пътят към Славянск(Документален филм на Елена Йончева за престъпния режим на фашистката киевска хунта)https://***.youtube.com/watch?v=JuJavr1xvBcПолезен за преститутки, диванни аналлизатори, сорросоиди, грантаджии и всякая ***!Ако сте просто човек, а не от гореизброените, изгледайте този филм - няма да съжалявате за отделеното време.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 25 rate down comment 33
dddd
преди 5 години
Опитай се логически да обориш пост номер 4. Ще вкарвате емоции, ще обиждате, ще говорите за давене, Ирак, Афганистан и прочее несвързани неща, но логически не можеш да го обориш. Само ще изливаш емоции. Това е. А ценностите са ясни. Те са още от френската революция. Понякога ще дават крачка назад, но нито един диктатор не може да унищожи човешкият стремеж към "свобода, равенство, братство". Ленин не успя, Хитлер не успя, Сталин не успя и Путин и Ердоган няма да успеят. Докато има живи хора има надежда в тях. Дори и сред поданиците на царя и падишаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още