IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 г.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс

16:08 | 25.12.18 г. 49
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 година. Това прогнозира в доклад Руският съвет по международните въпроси, съобщава БНР.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс.

Авторите на документа прогнозират нови антируски санкции заради по-нататъшната ескалация на конфликта в Донбас и очакваните нови провокации в Черно море, в Азовско море и на границата с Крим. 

Макар и не толкова остро, темата за „руската намеса“ ще продължи да присъства в американския вътрешнополитически дневен ред. Това може да доведе до допълнителни ограничения срещу Москва. Особено в контекста на дискусиите за евентуален импийчмънт на президента Доналд Тръмп и началото на избирателната кампания в края на 2019 г.

В доклада се посочва още, че американските санкции влияят на отношенията на Русия с традиционните ѝ партньори Китай и Индия. Докато правителствата на двете държави официално осъждат ограничителните мерки, то частният бизнес се съобразява с тях.

Опитите на Русия да противодейства на санкциите остават изключително трудна задача предвид ограничения ѝ икономически потенциал и доминиращата позиция на Съединените щати в световната финансова система.

В момента 57 държави по света прилагат антируски санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

28
rate up comment 33 rate down comment 16
TomaNeverni
преди 5 години
Пак ще го напиша sorosсоиидии щото точно отразява същноста им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 35 rate down comment 12
TomaNeverni
преди 5 години
До къде я докарахме *** да ми говорят за логика.Къде останаха "европейските ценности",И къде е логиката Чичо сам може да напада когото си иска(пак повтарям Гренада, Панама, Ирак,Афганистан,) а Вова да не може
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 7 rate down comment 33
khao
преди 5 години
Пу съм втори! !! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 34 rate down comment 12
ABBA
преди 5 години
Ако се бориш прасе (кое не вдява, кое е чисто и кое мръсно), резултатът винаги ще е един и същ, само дето на прасето ще му хареса....П.п. Порошенко не е гей, а еврей с оригинална фамилия Вальцман - дори не помниш факти с давност десетки минути.Нацистът БАНДЕРА е ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 18 rate down comment 34
dddd
преди 5 години
Михаелис12, разгледай внимателно как се движи дискусията. Видимо АББА и Майната са професионалисти. Това им е работата. Те се опитват да създадат емоционална обвързаност с кауза, защото в тези случаи човек е неспособен да разсъждава. Първия пост е да се създаде усещане, че ще има ново напрежение, виновна ще е Украйна и Русия жертва. Факти не са му необходими, защото целта е да създава емоция. Третия пост внушава, че жертвата от санкциите са самите европейски граждани тоест ние. Това е тотална глупост, но е полезна за пропагандата. Променяйки общественото мнение можеш да намалиш волята на европейските политици да наложат необходимите санкции. В четвъртият пост се включвам и посочвам логическите несъответствия. После това те дразни защото виждаш как логиката противоречи на емоциите ти. Колкото по-прав съм толкова по-сериозно се ядосваш. После в седмия пост професионалиста пак създава емоции. Обрисува Порошенко като гей. От там нататък нещата продължиха в разговор между нас, където ти показвам логически грешки в написаното от теб, което те вади от емоционално равновесие. Обърни внимание, че ако не бях прав щеше дори и ти да можеш да ме обориш логически и нямаше да си се ядосал. Професионалистите като АББА и Майната не влизат във фактологически спор. За тях това е загуба на време. Важно им е да създадат емоции и фенска база. Те знаят, че след малко ще си легна и месеци няма да пиша за политика, но те ще са тук защото това им е работата. Просто за миг ми стана интересно кой как и защо реагира. Аз съм любопитен човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 31 rate down comment 10
ABBA
преди 5 години
Мумията се завръща част 4
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 17 rate down comment 37
Имхотеп
преди 5 години
Мааама ви да е ба гн ус ни руски тр оло ве
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 34 rate down comment 13
michaelis12
преди 5 години
тва с удавянето още важи, верно ше си напрайш услуга .... :)) коя е "международната общност" там влиза ли Аржентина, Парагвай и Мадагаскар щот аз не съм видел тия нещо да каат по въпроса за Крим ..... Защо са наложени санкции на Куба, Венецуела и С.Корея ?!?! те агресори ли са или са окупирали, нападнали, изяли някой ?!! ..... :))) Иран зашо имат санкции ?!... там твойта общност ко каа ?!? С.Камилария защо нямат санкции, я как го разфасоваха оня за 5 мин. на Коледно меню, там международната общност ко каа ?!?! от светлата страна ко каат ?!! каам ти пак тва с удавянето щи е бая от полза или мое да тестваш гравитациятата щот твоята общност каа че я няма .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 41 rate down comment 12
TomaNeverni
преди 5 години
"Просто въпроса е дали международната общност трябва да допусне някой по-силен да нападне някой по-слаб?"- МАЙТАПЧИЯ.Или не сте чували за Гренада,Панама или Ирак и тн
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 13 rate down comment 30
dddd
преди 5 години
Михаелис12, наистина подхождаш емоционално и заливаш коментарите с емоциите си. Виж как на професионалист като ABBA изобщо не му пука. Пише си там нещо и това е. Опитай с логика. В такъв формат тя е подходяща. Освен това ти казах, че гнева ще те отведе към тъмната страна. Този цитат написан от теб потвърждава теорията ми. "ходи и се удави и ти кат Sakamano ше си напрайш услуга ... :)))". Може ли да се пишат такива тъмни неща? Просто въпроса е дали международната общност трябва да допусне някой по-силен да нападне някой по-слаб? Струва ли си да се води война в защита на слабия? Достатъчно ли е да се наложат санкции на агресора? Това ефективно ли е? Това са въпросите за статията. Това трябва да разискваш а ти говориш за удавяне и други подобни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още