IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 г.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс

16:08 | 25.12.18 г. 49
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 година. Това прогнозира в доклад Руският съвет по международните въпроси, съобщава БНР.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс.

Авторите на документа прогнозират нови антируски санкции заради по-нататъшната ескалация на конфликта в Донбас и очакваните нови провокации в Черно море, в Азовско море и на границата с Крим. 

Макар и не толкова остро, темата за „руската намеса“ ще продължи да присъства в американския вътрешнополитически дневен ред. Това може да доведе до допълнителни ограничения срещу Москва. Особено в контекста на дискусиите за евентуален импийчмънт на президента Доналд Тръмп и началото на избирателната кампания в края на 2019 г.

В доклада се посочва още, че американските санкции влияят на отношенията на Русия с традиционните ѝ партньори Китай и Индия. Докато правителствата на двете държави официално осъждат ограничителните мерки, то частният бизнес се съобразява с тях.

Опитите на Русия да противодейства на санкциите остават изключително трудна задача предвид ограничения ѝ икономически потенциал и доминиращата позиция на Съединените щати в световната финансова система.

В момента 57 държави по света прилагат антируски санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 21 rate down comment 41
dddd
преди 5 години
Михаелис12, виждам много гняв в теб. Освободи се от него. Той ще те отведе към тъмната страна. Аз ще ти нарисувам по-точно картинката чрез българска география. Представи си, че турската армия окупира кърджалийско. После с автомати и танкове правят референдум за присъединяване към Турция. Никой в целият свят освен Турция, Северна Корея, Сирия и Куба не го признава. Теорията ти има един голям недостатък. Окупацията предхожда референдума следователно не може да се говори за самоопределяне на жителите на Донбас. Чак след като се изтегли руската окупационна войска и се направи референдум по украинското законодателство може да говорим за легитимно самоопределение. Просто е. Но наистина намали гнева, той води към тъмната страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 33 rate down comment 15
ABBA
преди 5 години
и за да сложим черешката на тортата, Бандера се оказа доказуемо.....*** !И това са го знаели по-начетените още от соц-а...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 45 rate down comment 13
michaelis12
преди 5 години
... или да ти светне малко повече как Давутоглу беше написал книга за Източна Румелия (без да споменава България) и наще безмозъчните му ръкопляскаха как Турция насърчава и финансира сериали, култура, език, религия докато един ден просто не се претопим и ни глътнат. Така в един красив момент в Кърджали и въобще в Родопите каат "От днес турския език е официален (той не че вече не е ) и не ни еббат ваще закони в София, довиждане ...."Ти ако си на мястото на Боце ше ги гледаш ли как опъват оградата у Велинград и искат визи или ....?!?...Това е станало в Украйна и Киев има основание да нападне Донбас само проблема е там, че са рускоговорящи и съседа им нема ги остай некви фашаги да ги нападнат ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 48 rate down comment 17
michaelis12
преди 5 години
начи престааш си, че Варненска област иска да се отцепи щот в София фашагите финансирани от Сашш праат преврат, праат на Хитлер и Бандера статуи и от рожденните им дни национален празник ..... варньенци нье го възприемат тва и каат "еббете си майкката ..." ето колко просто стаа гражданската война сега разбра ли или още по цветно ти го нарисувам ?!? ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 29 rate down comment 39
dddd
преди 5 години
Порошенко няма как да нападне Донбас. Това е все едно да кажеш, че България възнамерява да нападне Шумен. Никой не може да нападне собствената си територия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 40 rate down comment 12
majnata
преди 5 години
Санкции до дупка ... докат мърда ЕС ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 34 rate down comment 4
majnata
преди 5 години
"Опитите на Русия да противодейства на санкциите остават изключително трудна задача предвид ограничения
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 24
ABBA
преди 5 години
Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 г.Гарантирано!Тия дни др. Вальцман (Порошенко) мисли да напада Донбас, естествено Русия ще е виновна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още