IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия позволи на ArcelorMittal да придобие местно предприятие за 5,8 млрд. долара

След повече от година най-големият производител на стомана в света успя да закупи фалиралата индийска фабрика Essar Steel India

16:46 | 15.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Люксембургската металургична компания ArcelorMittal спечели одобрението на Върховния съд в Индия да завърши покупката на стойност 5,8 млрд. долара на фалирала стоманодобивна фабрика, съобщава Bloomberg.

По този начин най-големият производител на стомана в света успя да си разчисти пътя към един от най-силните пазари за суровината в глобален мащаб. 

Върховният съд разреши на Arcelor да извърши плащането за придобиването на Essar Steel India Ltd. и отмени разпореждането на апелативния съд за обявяване в несъстоятелност, което даде на обезпечените и необезпечени кредитори равни права върху постъпленията от продажбата. Съветът на кредиторите на фалиралата компания има право на преценка при разпределението на средствата в рамките на производството по несъстоятелност.

Придобиването на Essar Steel India Ltd. ще направи Arcelor четвъртият по големина производител на стомана в държава, в която правителството инвестира трилиони рупии в инфраструктура.

ArcelorMittal и нейният партньор Nippon Steel Corp. предложиха да платят 420 млрд. рупии (5,8 млрд. долара) в брой на кредиторите и да влеят още 80 млрд. рупии в предприятието. Въпреки че тази оферта беше одобрена от трибунала по несъстоятелност през март в процеса на несъстоятелност, плащането беше задържано от Върховния съд след възникнал спор между заемодателите относно разпределението на средствата.

Съдебното решение ще постави прецедент за други случай на обявяване на несъстоятелност, които чакат разрешаване относно разпределението на средствата между различните класове кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още