IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона обяви 147 млн. лв. оставащ обем по подписани договори в строителството

Консолидираните приходи от продажби на дружеството през 2010 се повишават с 2,4% на годишна база, но нетната печалба спада с две трети

16:55 | 22.02.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Енемона обяви 147 млн. лв. оставащ обем по подписани договори в строителството

Приходите от продажби на Енемона АД през 2010 се повишават с 2,4% на годишна база до 189,9 млн. лв., показа консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната печалба на компанията през миналата година спада със 67% до 4,8 млн. лв.

През последното тримесечие на 2010 продажбите на Енемона се увеличават с 13% на годишна база до 51,3 млн. лв., но печалбата спада с 61% до 1,6 млн. лв.

Към 31 декември 2010 „оставащият обем по подписани договори в строителството” на консолидирана база възлиза на 147 млн. лв., което е ръст от 29% на годишна база, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.
 
Оставащият обем по подписани договори се изчислява като разлика между общата стойност на всички подписани договори към даден момент (такива, които са в процес на изпълнение и такива, чието изпълнение предстои) и сумата на получените към този момент приходи по тях, се посочва в доклада.

81% от този оставащ обем е по договори с частни възложители, а останалото - с държавни и общински. 68% е делът на чуждестранните възложители, както и на договорите по обекти извън страната.

Големият чуждестранен дял се дължи на договора, който Енемона сключи през април 2010 със Slovenske Elektrarne a.s. за изграждане на електро част и контролно измервателни прибори и апаратура (КиП и А) на блокове 3 и 4 на АЕЦ Моховце на стойност 55,5 млн. евро.

Днес компанията обяви, че е одобрена за изпълнител на договор за доставка на оборудване, монтаж и пуск в експлоатация за проект „Изграждане на завод за дехидратация на обект АЕЦ Моховце, Словашка република“ от италианската фирма Диемме.

С това възлагане стойността на договорите, свързани с изпълнение на строително-монтажни работи на обект АЕЦ Моховце от страна на Енемона възлиза общо на 55,674 млн. евро.

Днес от Енемона обявиха също, че гарантират две трети снижаване на разхода за енергия на болница в Попово по договор за енергийна ефективност на стойност 2,1 млн. лв.

Акциите на Енемона отстъпиха с 0,2% в днешната търговия на БФБ-София до 6,93 лв. за брой, което представлява понижение от 2,4% от началото на годината и спад от 23% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 82,7 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Договори за 147 млн., а печалбата спада с 67%?! Ами да вземат да побързат с изпълнението на тези договори, докато още има време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
uZera
преди 13 години
Ей тия словаци не знаят ли, че атомната енергия е неизгодна ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
хендехох
преди 13 години
Охо, вече 68% извън Българияидеалнотова означава, че вече не зависят от поръчки в БГ, а са една регионална компания
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още