IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПФБК бе избрана за инвестиционен посредник при борсовата приватизация на Е.ОН

На второ място в конкурса Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е класирала Булброкърс, а на трето - ЦКБ

17:40 | 09.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
ПФБК бе избрана за инвестиционен посредник при борсовата приватизация на Е.ОН

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е определила Първа финансова брокерска къща ООД за участник, спечелил конкурса за инвестиционен посредник при борсовата приватизация на Е.ОН, съобщиха от пресслужбата на АПСК.

ПФБК ще е посредник при продажбата чрез публично предлагане на два пакета акции – 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на “Е. ОН България Продажби” АД, Варна и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на “Е. ОН България Мрежи” АД, Варна.

Договорът за инвестиционно посредничество трябва да бъде сключен в 14 дневен срок, считано от датата на уведомление за решението за избор на участник, спечелил конкурса, посочват от пресслужбата на Агенцията. Договорът подлежи на одобрение от Надзорния съвет на АПСК.

На второ място в конкурса за инвестиционен посредник е класиран Булброкърс ЕАД, а на трето - Централна Кооперативна Банка АД.

В конкурса оферти подадоха 9 посредника, след като преди това 14 посредника бяха закупили документация за участие.

В конкурсите за борсовата приватизацията на ЧЕЗ и ЕВН, за който ще се подават оферти до 16 юни, интерес към документацията проявиха по-малко посредници, сред които е ПФБК.
 

 

Свързани компании:

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още