IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са предизвикателствата пред Е.ОН, ЧЕЗ и ЕВН в България?

Заместник-министърът на енергетиката Илко Йоцев, който е един от авторите на енергийната стратегия по време на приватизацията на дружествата, ще говори пред Клуб Investor.bg

12:51 | 30.05.11 г.
Какви са предизвикателствата пред Е.ОН, ЧЕЗ и ЕВН в България?

Какви са предизвикателствата пред  дружествата на Е.ОН, ЧЕЗ и ЕВН у нас, за които Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол вече обяви процедура за избор на посредник на борсовата им приватизация, и какъв е потенциалът пред дейността им, ще коментира заместник-министърът на енергетиката по време на приватизацията на електроенергийните дружества през 2004 г. Илко Йоцев в дискусионната част в предстоящата среща на Клуб Investor.bg. Темата на лекцията му е за предизвикателствата при изграждането и развитието на проекти за комбинирано производство на енергия от биомаса и биогаз.

Тя ще се състои 2 юни 2011 г. (четвъртък) от 18:30 ч. в хотел Хилтън и ще бъде посветена на сектора на възобновяемите енергийни източници.

Продажбата на акциите от Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОП България Продажби АД е в най-напреднала фаза, като вече приключи срокът за подаване на оферти от кандидатите за посредници. Желаещите са девет на брой.

Енергоразпределителните дружества (ЕРП) се развиват в сектор, регулиран от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, която определя маржа на печалбата и размера на инвестициите им.

Предизвикателствата пред дружествата са свързани с либерализацията на преноса на електроенергия, изграждането на умни електропреносни мрежи, евентуалното навлизане на електромобилите и други.

Допирната точка с възобновяемите енергийни източници е, че именно ЕРП осъществяват присъединяването на новите мощности за добиване на енергия от ВЕИ.

В срещата ще вземат участие представители на асоциациите за ВЕИ от слънце и вятър, както и представители на бизнеса и средите на анализаторите.

Позицията за увеличаване на дела на електроенергията от ВЕИ ще бъде представена от председателите на асоциациите за ток от слънце и вятър, съответно Никола Газдов и Велизар Киряков. Въпросите относно цената, при която това трябва да стане, ще бъдат повдигнати от макроикономистa Георги Ангелов и зам.-председателя на БСК, Камен Колев.

Събитието ще се състои на 2 юни 2011 г. от 18:30 ч. в столичния хотел Хилтън. Повече за участниците може да прочетете и да се регистрирате тук.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

Свързани компании:

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още