IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Машстрой АД прекратява производството на металорежещи стругове

Дружеството е част от структурата на Индустриален холдинг България АД

15:05 | 29.06.11 г. 1
Машстрой АД прекратява производството на металорежещи стругове

Акционерите на Машстрой АД, гр. Троян, са взели решение да бъде спряно производството на металорежещи стругове, показва протоколът от общото събрание на акционерите, публикуван чрез БФБ-София.

Акционерите са възложили на Съвета на директорите да изработи и предложи за одобрението на акционерите, в срок от 3 месеца, стратегия за бъдещата насока на развитие на стопанската дейност на дружеството.

Основен акционер е ЗММ България холдинг АД, който от своя страна е собственост на Индустриален холдинг България АД.

Машстрой АД е създадено през 1947 г. на базата на съществуващите до тогава малки занаятчийски работилници за металообработка. Основeн продукт на дружеството са универсалните стругове.

През 2010 г. Машстрой АД отчита 1,95 млн. лв. приходи от продажби, което е спад с 65% на годишна база. От тях само 818 хил. лв. са от продажба на продукция, като спадът е с 82% на годишна база. За 731 хил. лв. са били продажбите на универсални стругове и за 87 хил. лв. на резервни части.

Разликата до 1,95 млн. лв. е приходи от продажба на дълготрайни материални активи (за 733 хил. лв.), приходи от продажба на скрап (за 598 хил. лв.).

Текущата пазарна капитализация на дружеството е 4,1 млн. лв., като последната сделка с акции е от 23 юни 2011 г. при 9,89 лв. за брой, а в последните 12 месеца са сключени 49 сделки.

Свързани компании:

Машстрой АД - в ликвидация(4MO)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ivo0101
преди 12 години
Ех, добре че са пенсионите фондове на Алианц иначе с този Индустриален Холдинг е свършено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още