IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След временно спиране на тока "Горубсо Мадан" плати сметка за над 100 хил. лв

Миннодобивният комплекс е собственост на "Интертръст холдинг", мажоритарен акционер в ОЦК АД - Кърджали

18:41 | 22.08.11 г. 1
След временно спиране на тока "Горубсо Мадан" плати сметка за над 100 хил. лв

След като ЕВН България наложи принудително спиране на тока на "Горубсо Мадан" АД заради неплатена сметка, миннодобивната компания плати дължимото и нормалното й електрозахранване беше възстановено, съобщиха  за Investor.bg от електроразпределителното дружество.

От ЕВН България посочиха, че сумата на неплатените сметки е "шестцифрена", но не могат да я назоват поради търговски договорености между двете дружества. 

От 14 часа днес на "Горубсо Мадан" се подава ток при почасов режим. Планираше се подаването да се спира за по 3 часа, след което в продължение на 2 часа отново да се възстановява.

От ЕВН посочиха, че ръководството на "Горубсо Мадан" е било предупредено за въвеждането на режима още на 16 август. За предстоящите изключвания са уведомени предварително и съответните институции, в това число пожарната и "Гражданската защита".

Малко след 17 часа днес от ЕВН България съобщиха, че "Горубсо-Мадан" е платило сметката си и захранването е възстановено изцяло.  

Това не е първото за годината просрочване на плащанията на сметките за ток, допълниха от енергийната фирма. През април също беше наложен за кратко режим на тока и сметката е била платена.

"Горубсо Мадан" АД е собственост на "Интертръст холдинг" АД, което притежава и 90% от акциите на Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) АД в Кърджали. В него се добиват и преработват оловно-цинкови руди и концентрати, които се преработват в ОЦК.

ОЦК отчете 39% спад на производството на олово, след като регионалната инспекция за опазване на околната среда в Хасково наложи заповед за спиране на производството на олово от концентрати.

За първото полугодие на 2011 г. ОЦК отчете загуба от 153 хил. лв., а за последните 12 месеца акциите му поевтиняват с 28% до 8,199 лв./бр. и 69 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 12 години
Стари *** номера.Червиви са от пари но не плащат а протакат.И не само тока а и водата и телефоните и всичко което могат.Заплашват дори с екологична катастрофа.Като опре ножа до кокала почват да водят преговори за разсрочване.Платят някой лев и пак отначало.Докато разграбят всичко и после чао Гергино панаира свърши.Това могат назначените комунисти бизнесмени а уж некомунистическото правителство ги търпи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още