IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български имоти ще се влее в Булстрад Виена Иншурънс Груп

Очаква се процедурата да приключи в началото на 2012 г.

14:27 | 05.10.11 г.
<p>
	Румен Янчев <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Румен Янчев Снимка: Investor.bg

Според него гражданска отговорност е губеща, като продължава да се продава под себестойност. Ползата от мерките на КФН в края на 2010 г. е довела до намаляване на разходите за комисиони от 27% на 14%, но тези средства са заделени за допълнителни резерви.

Надяваме се, че от септември тази година Булстрад изплува, като това още не е факт в Български имоти, споделиха от ръководството в отговор на въпрос за загубите на двете дружества през 2010 г. Беше уточнено, че мажоритарният собственик е реагирал и е увеличил капитала на двете дружества.

Булстрад е прекратил над 1 000 полици на румънци, като основанието за това е било продажбата на кола с българска регистрация на чужденец, посочиха от дружеството.

Не искам застраховки, които се сключват у нас за 150-160 лв., а след това чужденците пътуват по цяла Европа и има голям риск от големи щети, сподели Янчев. Дал съм инструкции на нашите служители, агенти и брокери по границата с Румъния, че не искам такива полици в портфейла си и видя ли ги ще има санкции, уточни той.

Проблемни са и полиците на българи, постоянно живеещи в Гърция, Италия и Испания, които плащат полиците си у нас, където цените са ниски, а щетите в тези страни са по-скъпи.

Внимателно следим процеса с покупката на гражданска отговорност от гръцки граждани чрез дружествата им в България, сподели Янчев.

Проблемът с Македония е бил решен, след като държавата там е задължила македонците да карат коли с македонска, а не с чуждестранна регистрация.

Избягваме да сключваме полици на автомобили с чуждестранна регистрация, освен ако нямаме ясна информация, какво прави този автомобил в България, споделиха от Булстрад.

Булстрад Виена Иншурънс Груп АД е публично дружество и се търгува на БФБ-София.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още