IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспектите на ЦКБ и Еврохолд за публично предлагане на нови акции

Надзорът запази размерa на вноските за Гаранционния фонд от застрахователите

11:35 | 07.10.11 г.
КФН потвърди проспектите на ЦКБ и Еврохолд за публично предлагане на нови акции

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Централна кооперативна банка” АД, съобщиха от институцията. Размерът на емисията е 30 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени, поименни, безналични акции с право на глас. Номиналната стойност е 1 лев, а емисионната - 1,50 лв. всяка.

Надзорът потвърди и проспект за публично предлагане на акции, издадени от „Еврохолд България” АД. Емисията е в размер на 36 214 570 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас. Номиналната стойност е 1 лев, а емисионната е 1,50 лв. всяка.

КФН потвърди още коригиран проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Артанес Майнинг Груп” АД. Емисията е в размер на 2 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лева всяка. Дружеството е собственост на Енемона АД.

На последното си заседание комисията е определила и размера на вноските за Гаранционния фонд по всяка една полица по „Гражданска отговорност” на автомобилистите и „Злополука” на пътниците, който застрахователите, предлагащи задължителните застраховки трябва да внасят (чл. 287, ал. 2, т. 1 от Кодекса за застраховането), както и сроковете и реда за тяхното набиране.

Размерът на вноската не се променя и остава 8,50 лв. за всяко отделно моторно превозно средство със сключена „Гражданска отговорност” на автомобилистите. Вноската на застрахователите, предлагащи в България задължителната застраховка „Злополука” на пътниците, остава 0,15 лв. за всяко място, без мястото на водача, за което е сключена задължителната застраховка.

Дължимите вноски от застрахователите, които предлагат задължителните застраховки „Гражданска отговорност” на автомобилистите и „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, трябва да се превеждат по сметка на Фонда ежемесечно до 10-то число на втория месец след месеца на сключването на застраховките.

Предстои обнародването на решението в „Държавен вестник”.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Еврохолд България АД(EUBG)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още