IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ е продало три апартамента в Свети Влас

Загубата на дружеството за деветмесечието е 875 хил. лв., като то е загубило и наемателя в една от сградите си

17:53 | 03.11.11 г. 1
<p>
	Офис сградата на ул. Антим I в София.&nbsp;<em>Снимка: primepropertybg.com</em></p>

Офис сградата на ул. Антим I в София. Снимка: primepropertybg.com

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ е подписало предварителни договори за продажба на 3 апартамента от проекта си "Фарът" в Свети Влас през третото тримесечие на 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Общият брой на апартаментите в проекта е 106. Общо за 2011 г. са сключени договори за продажба на 3 апартамента, именно през третото тримесечие.

През третото тримесечие на 2011 г. са подписани и предварителни договори за продажба на 2 паркоместа от същия проект. Също така са експлоатирани 11 апартамента за настаняване на туристи и са реализирани приходи от тази дейност в размер на 14 185 лв. Продаден на ЕВН България Електроразпределение АД е трафопост, като стойността на сделката е 69 452 лв.

Офис сградата на ул. Антим I в гр. София (в централната градска част между метростанциите Опълченска и Сердика) е останала без наемател, след като през септември 2009 г. е изтекъл срокът на наемния договор без да бъде подновен. АДСИЦ-ът преговаря с потенциални клиенти за отдаване на сградата под наем или за продажбата й.

Проектите "Бизнес Парк Пловдив", "Корал" - с. Лозенец, община Царево и "Прайм Бизнес Център" - ул. Пиротска 104 в гр. София са замразени и се чакат споразумения с потенциални купувачи преди да започне реализацията им.

Друг проект на дружеството е терен с площ 2 730 кв. м в райнона на софийската Централна гара. Прайм Пропърти БГ АДСИЦ притежава и терен с площ 2 353 кв. м в местността Манстирски ливади - Запад в София.

Загубата на дружеството за деветмесечието е 875 хил. лв., а продажбите му са за 465 хил. лв.

Компанията няма задължения към банки и няма разходи за лихви. За деветмесечието на тази година Прайм Пропърти БГ е начислило разходи за обезценки за 587 хил. лв. спрямо такива разходи за 14,7 млн. лв. за същия период на миналата година, когато загубата беше 13,7 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите му поевтиняват с 1,3% до 0,75 лв. за акция. Основни акционерите са Делта Фуд ООД с 43,73% от акциите, Победа АД с 28,74% и фондове на ДСК Родина с общо 15,16%. Няма промяна в акционерните им участия през третото тримесечие на 2011 г.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ е продало 17 апартамента от проекта си Марина Кейп, с. Ахелой през третото тримесечие на 2011 г., като за последните 12 месеца са продадени 43 апартамента.

За деветмесечието на 2011 г. Феърплей Пропъритис е продало 115 апартамента в комплексите Санта Марина, гр. Созопол, Марина Хил, гр. Черноморец и Свети Иван Рилски, гр. Банско.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
etivan
преди 12 години
Бай Гоце е продал 5 кила капия на Женския пазар вчера.Защо не е отразена и тази глобална новина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още