IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларпро започна изграждането на първия си фотоволтаичен парк в Македония

Холдингът поема цялостното обслужване на проекта, което включва проектиране, изработка и доставка на оборудване, и изграждане

16:09 | 14.05.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Соларпро започна изграждането на първия си фотоволтаичен парк в Македония

Соларпро холдинг АД е подписалo първия си договор за изграждане на фотоволтаична централа в Македония, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Паркът ще е с мощност 1 MW и ще се намира до гр. Битоля. Соларпро холдинг поема цялостното обслужване на проекта, което включва проектиране, изработка и доставка на оборудване, и изграждане (EPC - engineering, procurement and construction).

Проектът ще се изпълни от македонския клон на дружеството, който е регистриран в началото на март тази година. С подписването на този договор се дава начало на регионалната експанзия на Соларпро холдинг, заявяват от дружеството.

Стратегията на дружеството е след заемането на лидерска позиция във фотоволтаичния бранш у нас, да се насочи към регионалните пазари като непосредствен приоритет са близките страни.

„За последната година Соларпро холдинг АД се превърна в най-големия системен интегратор на фотоволтаични системи в България с общо 32 парка в различни етапи на завършеност и обща номинална мощност от почти 100 Mwp“, се казва в съобщението.

Соларпро холдинг АД бе създадено чрез отделяне от Каолин АД през 2010 г.

Соларпро холдинг отчете 5,9 млн. лв. продажби и 215 хил. лв. печалба през първото тримесечие на 2012 г. Консолидираният отчет за 2011 г. показа продажби за 45 млн. лв. и нетна печалба от 5,8 млн. лв.

Основен акционер с 58,95% към 31 март 2012 г. е Алфа Финанс холдинг АД, а Солар Венчърс ЕООД е с 11,59%. С по 6,5% са Николай Беров и Румяна Георгиева.

Акциите на холдинга поевтиняват с 34% на БФБ за последните 12 месеца до 0,38 лв. за брой и 18 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
FINTA
преди 11 години
Аз пък за момент да си помисля, че сме произвели нещо полезно за изнасяне, *** нейсе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Като в същото време закриват производството в Силистра и започват да слагат единствено панели произведени в Китай, не е лошо да се каже примерно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още