IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интеркапитал ПД АДСИЦ просрочи облигационно плащане в допустимия срок

Банката довереник по емисията е изискала разяснения относно забавеното плащане

17:46 | 16.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Интеркапитал ПД АДСИЦ просрочи облигационно плащане в допустимия срок

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ не е извършил облигационно плащане на главница в размер на 125 000 евро и лихва в размер на 90 523 евро на 14 май 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

АДСИЦ-ът уточнява, че ще плати в срок до 30 дни от падежа на плащането, без това да представлява забава на плащане по емисията, тъй като съгласно проспекта дружеството има право на това забавяне.

Досега Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ се е възползвало многократно от опцията да плати със забавяне до 30 дни.

Днес от Инвестбанк АД, банката довереник на облигационерите, заявиха чрез БФБ-София, че в защита на интересите на облигационерите, са изискали допълнителна информация и разяснения от Интеркапитал ПД АДСИЦ относно способността му да изпълнява задълженията си, включително да извърши дължимите към момента плащания в 30-дневен срок.

Инвестиционен посредник Интеркапитал Маркетс АД се отказа от 1,495 млн. лв. вземане от Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ (на което е обслужващо дружество), и в резултат на това АДСИЦ-ът отчете 578 хил. лв. печалба за първото тримесечие на 2012 г.

Основната дейност на АДСИЦ-а - продажбата на апартаменти, показва спад с 65% на годишна база до 222 хил. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Продажбите са на апартаменти в комплекс Марина Кейп, с. Ахелой.

Акциите на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ поевтиняват с 83% за последните 12 месеца до 0,24 лв. за брой и 1,44 млн. лв. пазарна капитализация.

Към 31 март 2012 г. собственият му капитал е 10,6 млн. лв., задълженията към банки и облигационери са за 35,2 млн. лв., а общите активи са за 62 млн. лв., включително апартаментен комплекс в к.к. Боровец.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още