IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект за търговия с акциите от най-големия соларен парк у нас

Емисията на Интерсолар Варна, което е собственост на Интерсервиз Узунови, е с номинал 26,073 млн. лв.

13:36 | 17.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Соларен парк Равна гора. <em>Снимка: isu.bg</em></p>

Соларен парк Равна гора. Снимка: isu.bg

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акциите на Интерсолар Варна АД, гр. Варна.

Емисията е  в размер на 26 073 000 лева, разпределени в 26 073 000 броя обикновени, безналични, акции с номинална стойност 1 лева всяка. Дружеството е собственост на Интерсервиз Узунови АД.

Соларен парк “Равна Гора” в община Аврен е единственият проект на Интерсолар Варна. Открит е през март 2011 г., като е най-големия в България с инсталирана мощност от 5MWp.

Собственикът на Интересервиз Узунови, Красимир Узунов, представи перспективите пред сектора по време на Клуб Investor.bg, посветен на инвестициите във ВЕИ през лятото на миналата година.

На проведеното вчера заседание, КФН е одобрила и промени в устава на Имоти Директ АДСИЦ, както и е прекратено образуваното производство за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на емисия облигации, издадени от Алфа енерджи холдинг ЕАД.

Свързани компании:

Интерсолар Варна АД(ITV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още