IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софстрой" АД излиза на търг заради задължение от 2,1 млн. евро към ОББ

Решението е свързано с покупката на бетонов възел в района на "Гара Искър"

13:50 | 21.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
"Софстрой" АД излиза на търг заради задължение от 2,1 млн. евро към ОББ

Докато Иво Прокопиев се обяснява по телевизиите, че обвиненията на Комисията за финансов надзор срещу извършваните от фирмите му сделки са некоректни, от регистъра на Камарата на частните съдии-изпълнители може да се види колко "коректно" е поведението на контролираните от него дружества спрямо техните кредитори, пише вестник Банкер.

Ето ви един пример: до 3 октомври съдия-изпълнител Стилияна Стефанова приема оферти за покупката на бетонов възел около "Гара Искър", собственост на "Софстрой" АД.  Той е обявен за продан по искане на кредитора на компанията Обединена българска банка. От съобщението за търга става ясно, че причината е нередовно обслужван дълг от 2,1 млн. евро, а цената, от която започва наддаването, е 2,23 млн. лв.

Според Търговския регистър собственици на "Софстрой" АД са "Алфа финанс холдинг" АД и регистрираното в Малта дружество "Балто – Славик Венчърс Лимитед“. Двете фирми придобиват компанията през 2007 г..

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 6
993
преди 10 години
Даааа, "Икономедия" и *** медии заредиха лайнометите... Очакваме и останалите... Явно ще бъде голямо замерване до следващите избори, докато се "нареди" следващия кабинет... Очакваме и медиите на мама Праска да пригласят в хор. ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още