IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН нареди на Слънчев бряг да отмени избора на новия Съвет на директорите

До откриването на нова процедура и провеждането на ново извънредно общо събрание, дружествто ще бъде управлявано от досегашното ръководство.

12:28 | 03.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН нареди на Слънчев бряг да отмени избора на новия Съвет на директорите

В края на миналата година общото събрание на Слънчев бряг АД смени Съвета на директорите. В първия работен ден обаче Комисията за финансов надзор (КФН) отмени избора.

Причината – КФН е установила процедурни нарушения при избора на новия директорски състав. Според точка втора от обявения на 19 ноември дневен ред, за гласуване на акционерите е трябвало да бъде предложен СД в състав: Йордан Георгиев, Евгени Мосинов, Румен Кулев, Светозара Петрова и Валентин Михалев.

Събранието обаче е гласувало тригодишен мандат на друг състав, като е заменило Евгени Мосинов и Валентин Михалев с Веселин Маринов и Таня Власиаду. От регулатора задължават Слънчев бряг АД да не вписва в Търговския регистър новоизбраните членове на СД. В случай, че те вече са вписани, следва да бъдат незабавно заличени от регистъра.

Проблемът е, че не са спазени изискванията на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, според които промени в дневния ред могат да се правят най-малко 15 дни преди общото събрание (ОС).

Подобен пропуск направи и Министерството на финансите при свикването на ОС на Българска фондова борса АД.

Новият борд на директорите бе гласуван и избран на извънредно ОС на акционерите на дружеството на 23 декември 2013 г. Решението за отмяна на избора е подписано от заместник-председателя на КФН Николай Попов.

До откриването на нова процедура и провеждането на ново извънредно ОС, акционерното дружество ще бъде управлявано от досегашното ръководство.

Запазва се старият състав на СД, на длъжност остава и досегашният изпълнителен директор на дружеството Златко Димитров.

За последните 12 месеца акциите на Слънчев бряг АД увеличиха стойността си от 2 лв. до 6 лв. за брой.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
LuckyYou
преди 10 години
Ей тоя Мавродиев на много интересен почна да се прави!!! Кога ще го сменят ?! от толкова време ми лази по нервите това ***, кога ще го сменят ?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още