IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Комерс Заложни Къщи разширява дейността си

Компанията е открила 4 нови заложни къщи, закупила е два конкурента и гледа към Македония, Румъния и Гърция

15:09 | 15.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
София Комерс Заложни Къщи разширява дейността си

За изминалите три месеца са закупени два конкурентни обекта в столичните квартали „Овча купел“ и „Младост“, чиито активи възлизат на над 200 000 лв., съобщи София Комерс Заложни Къщи АД чрез Бюлетин Investor.bg.

Наред с това дружеството не спира да оптимизира и разширява дейността на собствените си обекти, откривайки 4 нови  заложни къщи, две от които в София, се казва в уведомлението.  

Компанията предприема политика на по-масирано присъствие на пазара, като само в рамките на първото тримесечие на 2014 вече се отчитат първите конкретни действия в тази посока, посочват от София Комерс.

Сред по-дългосрочните инициативи на дружеството е и разрастването извън границите на страната, а мониторинг и първи стъпки в тази посока вече са направени на чужди пазари като Македония, Румъния и Гърция.

Обикновените акции на София Комерс Заложни Къщи поевтиняват с 3% от началото на годината до 7,10 лв. за брой, а привилегированите поскъпват с 5% до 5,87 лв. за ценна книга.

 

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още