IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Елана Агрокредит ще се разпредели със следващия дивидент

Общото събрание е изменило устава така, че дълговото финансиране да не може да надхвърля два пъти стойността на капитала

16:59 | 01.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Елана Агрокредит ще се разпредели със следващия дивидент

Общото събрание на Елана Агрокредит АД

Свързани компании:

, проведено вчера, не е приело предложението на Съвета на директорите за разпределяне на дивидент от печалбата за 2013, както и от неразпределената печалба за 2012 и 2011 г., показва протоколът от събранието, публикуван чрез БФБ.

В поканата за събранието се предлагаше печалбата за миналата година след заделянето на 10% във Фонд "Резервен" (7 706 лв.) заедно с неразпределената от предните две години (5 476 лв.), или общо 13 182 лв., да се раздаде като дивидент (от 0,3 ст. на акция - бел. ред.) 

Акционерите са се обединили около тезата, че подобно действие е нецелесъобразно, тъй като за изплащане на дивидент дружеството ще направи разходи, съпоставими с общия размер на дивидента, а на някои от по-малките акционери практически няма как да се изплати дивидент, който ще е по-малък от 1 стотинка.

Стигнало се е до извода, че е целесъобразно след попълване на Фонд „Резервен“, остатъкът от печалбата да бъде разпределен с дивидентно плащане за следващата година.

Общото събрание на компанията е изменило устава така, че дълговото финансиране във всеки един момент да не може да надхвърля два пъти стойността на капитала, вписан в Търговския регистър.

Решено е било също месечното възнаграждение на членовете на СД за 2014/2015 г., до провеждането на годишното Общо събрание през 2015 г., да е в размер на три минимални работни заплати.
 

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още