IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Пампорово ще гласуват за отписване на дружеството от публичните

Извънредното общо събрание е насрочено за 3 септември

10:58 | 16.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акционерите на Пампорово ще гласуват за отписване на дружеството от публичните

Съветът на директорите на Пампорово АД е взел решение за свикване на Извънредно общо събрание на дружеството, което да се проведе на 3 септември, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

На събранието ще се гласува за отписване на Пампорово АД от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, на основание чл. 119, ал. 1, т. 3б от Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На 13 май Комисията за финансов надзор одобри търгово предложението на „Сиесайеф” АД за закупуване на акции на „Пампорово” АД от останалите акционери на дружеството.

На 11 април Сиесайеф повиши цената в търговото за Пампорово до 7,80 лв. на акция, като предложителят заяви, че възнамерява да поиска отписване на компанията от регисъра на публичните дружества.

На заседанието си от 19 март КФН издаде окончателна забрана за публикуване на предишното търговото предложение на „Сиесайеф” АД за закупуване на акции на „Пампорово” АД. През февруари Сиесайеф вдигна цената в търговото за Пампорово с 61% до 7,58 лв. на акция. 

Пампорово АД отчете 15% ръст на приходите си през миналата година до 10,654 млн. лв., но излиза на загуба от 1,517 млн. лв. след печалба от 3,512 млн. лв. през 2012 г.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още