IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не е одобрила проспектите за увеличение на капитала на Спиди и Софарма имоти

Комисията е издала временна забрана на търговото предложение за Агроенерджи Инвест АДСИЦ

16:03 | 16.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН не е одобрила проспектите за увеличение на капитала на Спиди и Софарма имоти

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е отказала да потвърди проспекти за първично публично предлагане на акции, издадени от Спиди АД и Софарма имоти АДСИЦ.

Спиди планира да набере близо 20,5 млн. лв. чрез увеличение на капитала с 20%Куриерската компания ще използва приходите за придобиването на румънската Дайнамик Парсъл Дистрибюшън и на Геопост България.

Софарма имоти АДСИЦ предвижда увеличение на капитала при емисионна цена от 2,85 лв. Фондът може да привлече до 3,5 млн. лв., с което да финансира изплащането на дивидента за 2013 г.

Комисията е издала временна забрана по постъпило търгово предложение от Вентчър Екуити ЕАД за закупуване на акции от останалите акционери на Агроенерджи Инвест АДСИЦ.

КФН вписва в регистъра на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, с цел търговия на регулиран пазар, емисия акции в резултат от увеличение на капитала на Елхим-Искра  АД от 12 554 205 лв. на 25 108 410 лв. чрез издаване на 12 554 205 обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас, на дивидент и на ликвидационен дял, с номинал 1 лв. всяка.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още