IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радиев: Опитите за модернизиране на БФБ могат да раздвижат подценения пазар

Липсата на ликвидност е една от причините за подценяване на пазара у нас, смята финансовият анализатор

21:10 | 15.04.16 г. 6
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Опитите за модернизиране на Българската фондова борса (БФБ) имат потенциал да раздвижат генерално подценения пазар, каза финансовият анализатор в Първа финансова брокерска къща (ПФБК) Стойко Радиев пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Българският пазар е генерално подценен. Това е следствие на много фактори - ликвидността на нашата борса или по-скоро липсата на такава, ограниченият фрифлоут на българските компании", смята анализаторът.

Според него това е основната тенденция на пазара у нас.

"От друга страна в момента наблюдаваме множество опити за модернизиране на българския пазар, като SEE Link, които хипотетично биха могли да раздвижат борсата. Мерките имат потенциал, всичко е въпрос на имплементация", допълни още експертът от ПФБК, който е инвестиционният посредник с третия най-висок оборот на БФБ към края на март 2016 г.. 

По думите на Радиев по-силно представяне можем да очакваме в туристическия сектор, "поради икономически и демографски причини в Гърция, както и поради терористичните актове, които се случват на конкурентни пазари, като Египет и Турция".

Урегулирането на енергийния пазар може да доведе до подем в сектора, каза още експертът, но допълни и че очаква по-слабо представяне на финансовия сектор.

Цялото интервю гледайте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още