IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН върна проспекта на Еврохолд за увеличение на капитала

Писмото от КФН е изцяло в рамките на процедурата по издаване на одобрение, коментира Милена Стоянова, директор за връзки с инвеститорите на дружеството

12:19 | 31.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН върна проспекта на Еврохолд за увеличение на капитала

Комисията за финансов надзор (КФН) е изпратила писмо за отстраняване на непълноти и несъответствия до „Еврохолд България” АД във връзка със заявление за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Мотиви за решението на Комисията не се посочват в съобщението с взетите решение на заседание на 26 октомври. 

"Писмото от КФН за отстраняване на непълноти и несъответствия по проспекта е изцяло в рамките на процедурата по издаване на одобрение", коментира пред Investor.bg Милена Стоянова, директор за връзки с инвеститорите на Еврохолд.

В края на юни дружеството обяви, че управителният съвет на Еврохолд България АД е взел решение за увеличение на капитала чрез издаването на нови 84 896 666 обикновени акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

Ако бъдат записани и платени всички акции, които компанията възнамерява да предложи, капиталът ще бъде увеличен от 127 345 000 лв. на 212 241 666 лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Капиталът на Еврохолд България АД ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 33 958 667 броя акции, представляващи приблизително 40% от предложените акции.

Холдингът ще публикува проспекта и ще обяви календара по предлагането, след като документите получат одобрението на КФН.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с 16,87%, а спадът в цената се ограничава до 15,35% през последните 12 месеца. Пазарната капитализация е 76,534 млн. лв. 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още