IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцки режисьор ще посвети следващия си филм на кризата с дълга

Новата лента на Тео Ангелопулос ще разказва за театрална трупа, която изпитва трудности да постави пиесата на Бертолт Брехт "Опера за три гроша"

13:20 | 02.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	От няколко дни по улиците на гръцките градове се провеждат демонстрации срещу планираните нови мерки за ограничаване на дефицита. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

От няколко дни по улиците на гръцките градове се провеждат демонстрации срещу планираните нови мерки за ограничаване на дефицита. Снимка: Ройтерс

Известният гръцки режисьор Тео Ангелопулос обяви, че ще посвети следващия си филм на кризата с дълга, засегнала Гърция, която заплашва с фалит цяла Европа, съобщава AFP.

"Подготвям филм, чиято тема е гръцката криза, озаглавен "Другото море", е заявил Ангелопулос пред италиански журналисти, според информации, цитирани от агенцията.

"Ситуацията е ужасна. Всичко, за което се борихме, не се осъществи. Икономическата криза на моята страна ме оставя без глас, аз не виждам изход", казва режисьорът, който получи през 1998 г. Златна палма на фестивала в Кан за филма си "Вечност и ден".

Според първите елементи от сценария новият филм на Ангелопулос ще разказва за театрална трупа, която изпитва трудности да постави пиесата на Бертолт Брехт "Опера за три гроша". Успоредно с това в пиесата се проследяват семейните отношения между баща и дъщеря, символизиращи поколението, което стои в основата на кризата, и това, което понася последиците от нея.

След няколко години на дефицит Гърция почти банкрутира през тази година въпреки спасителния заем от 110 млрд. евро от Европейския съюз и Международния валутен фонд, добавя AFP.

"Европа беше една мечта, която бързо се разпадна, добави Ангелопулос. Ние /гърците/ не сме сами. Ирландия, Португалия и Испания са изправени също пред сериозни икономически трудности. Италия също не е толкова добре. Може би Европа е фалирала", добавя той.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
eldred
преди 12 години
"Европа беше една мечта, която бързо се разпадна" - много показателно за това как гърците възприемат ЕС. Очевидно в представите им самото членство в съюза автоматично и за вечни времена трябва да им предоставя охолен живот и блага надхвърлящи това което сами могат да произведат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още