IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Карибски пирати" донесе на създателите си 907 млн. долара за по-малко от месец

Лентата стана най-касовият филм на Disney отвъд пределите на Северна Америка

13:54 | 16.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Актьорите в &bdquo;Карибски пирати 4&ldquo; Пенелопе Круз и Джони Деп при представянето на филма на фестивала в Кан. &nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Актьорите в „Карибски пирати 4“ Пенелопе Круз и Джони Деп при представянето на филма на фестивала в Кан.  Снимка: Ройтерс

Филмът "Карибски пирати: В непознати води" постави рекорд, превръщайки се в най-касовия филм на компанията "Дисни" отвъд пределите на Северна Америка, съобщи  boxofficemojo.com, цитиран от БТА.

От продажбата на билети по света (без САЩ и Канада) лентата за приключенията на капитан Джак Спароу донесе 695 млн. долара. А общите приходи от разпространението на филма засега възлизат на 907 млн. долара.

В цялата история на киното по този показател "Карибски пирати: В непознати води" отстъпва само на "Аватар" на Джеймс Камерън (2 млрд. долара), на "Титаник" (1,2 млрд. долара) и на "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" (741 млн. долара).

Създателите на "Карибски пирати: В непознати води" предполагат, че много скоро общите приходи от продажбата на билети за филма ще надхвърлят един милиард долара. А това ще доближи лентата до "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца" с приходи от 1,066 милиарда долара, от които 423 милиона бяха от Северна Америка. За сравнение: приходите от "Карибски пирати:  В непознати води" в САЩ и Канада възлизат на 211 милиона долара.

Лентата "Карибски пирати: В непознати води" бе пусната по кината през май 2011 г. В нея играят Джони Деп, Пенеполе Крус, Джефри Ръш, Иън Макшейн и др. Отзивите на критиците за филма бяха отрицателни, но интересът на зрителите към лентата е голям.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
seabank
преди 12 години
заслужили са си парите-браво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още