IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова българска екшън комедия по екраните през есента

Дебютният за режисьора Валери Йорданов филм „Кецове“ е по истински случай

13:10 | 21.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Шестима младeжи бягат от баналното ежедневие на морския плаж. <em>Снимка:&nbsp;А PLUS CINEMA</em></p>

Шестима младeжи бягат от баналното ежедневие на морския плаж. Снимка: А PLUS CINEMA

В началото на лятото шестима младeжи бягат от баналното си ежедневие, свързано със семейството, любовта, парите и амбициите. Целта им е да се махнат от агресията на града, който "различните" са превзели. А спасението е морският бряг, където намират свободата си. Един девствен залив ги събира, сближава и преоткрива за тях надеждата. Но дали бягството от агресията и града всъщност е възможно?

Това е част от сценария на новата българска екшън комедия "Кецове", написан по действителен случай, като много малка част от характерите и сюжета във филма се отклоняват от реалността, съобщават от дистрибуторската компания А PLUS CINEMA.

Прототипите на основните герои са шестима младежи, които днес са на възраст между 33 и 45 години.  Въпреки дистанцията на времето (15 години) съвременните млади хора между 20 и 30 години имат същите търсения и отново могат да бъдат наречени „емигранти в собствената си страна“.

От беззащитни и разочаровани личности, героите във филма се превръщат в сплотено общество, наподобяващо праисторическо племе,  което оцелява благодарение на взаимната духовна подкрепа. Младежите постепенно откриват свобода и щастието си на морския бряг, прекарвайки времето в разговори, веселби и романтични забежки.

Саундтракът на филма е разнообразен по отношение на стиловете. Той е дело на Кирил Добрев (продуцент на албума “Чекай малко” на “Ъпсурт”; автор на аранжиментите на дебютния албум на “Братя Мангасариян”; композитор, продуцент и автор на аранжиментите на група “Булгара”).

Сценаристът Валери Йорданов е добре познато лице от сцената на Народния театър. Магистър по специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”- НАТФИЗ. Награден е със “Златна роза” 2002 за водеща мъжка роля  във филма "Емигранти"; "Най-добър млад актьор за 2004" на Фондация "Иван Димов"; Награда за 2005 г. от Министeрството на културата за принос в развитието и популяризирането на българската култура; "Аскеер – 2005" за водеща мъжка роля – Бръчков от "Хъшове". Участвал е във филмите "Механикът", реж. Долф Лундгрен; "Емигранти", реж. Ив. Христов и Л. Тодоров; "Трака-трак", режисьор Ил. Костов; "Хайка за вълци", режисьор Ст. Трифонов и др.

Иван Владимиров завършва НАТФИЗ, специалност Филмова и телевизионна режисура. Асистент режисьор на „Лавина” – 2005-та година; Първи асистент-режисьор в „Дзифт” – 2007-ма година и др. За късометражния филм „Валсове и танга от село Бела Вода” получава спeциалната награда на фестивала в Балчик и наградата за дебют на годишните филмови награди за българско кино.

Актьорският състав на „Кецове” включва добре познати лица от големия екран и театраланата сцена, като Иван Бърнев, Филип Аврамов, Валери Йорданов, Васил Драганов, Яна Титова, Мариан Вълев, Тигран Торосян (брат на Ованес Торосян) и др.

Новите лица, които показват потенциал за обещаваща филмова кариера, са Ина Николова и Иво Аръков. Иво е сред младите лица на българското кино, които притежават харизмата на секс-символ. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ, играе на сцената на Народния театър, има и литературен талант - пише стихове.

Стихията на Ина Николова пък са анимацията и сладкарството. Въпреки че не е завършила актьорско майсторство, се справя прекрасно с една от главните роли - мъжкото момиче Емили в „Кецове”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още