IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Колите 2" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка

Лентата постигна 68 млн. долара от продажбата на билети през уикенда

13:32 | 27.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Анимацията "Колите 2" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с 68 млн. долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха световните информационни агенции.

Това е 12-ият успех за анимация на студио Pixar след "Играта на играчките" през 1995 г. "Колите 2" се доближи до постижението на друга от продукциите на студиото. При излизането си на екран преди две години анимацията "В небето" реализира 68,1 млн. долара през дебютния си уикенд. Продължението на "Колите" обаче е далече от рекорда за продукция на Pixar от 110,3 млн. долара, поставен миналата година, когато по кината бе пусната анимацията "Играта на играчките 3".

"Колите" дебютира в бокс-офиса през 2006 г. с 60,1 млн. долара. За оригиналната анимация обаче бяха продадени повече билети, отколкото за продължението. По-голямата печалба за "Колите 2" се дължи на по-високите цени на билетите.

Според анализ на Marketwatch новата лента попада в рейтингите на критиците далече след "Играта на играчките", "В небето" и "Рататуи", на практика след почти всички филми на студиото, направило истинска революция в анимационните филми. В действителност, в рейтингите новият филм е най-близо до първата серия на "Колите", но тя бе произведена преди цели пет години и въпреки това засега се оценява по-добре от наследника си.

На второ място в бокс-офис класацията е комедията "Лошата учителка" с Камерън Диас. През дебютния уикенд за филма са продадени билети на стойност 31 млн. долара.

Победителят от миналата седмица, фантастиката "Зеленият фенер" с Райън Рейнолдс, заема третото място с 18,4 млн. долара.

На четвърта и пета позиция в бокс-офиса са фантастиката "Супер 8" и семейната комедия "Пингвините на мистър Попър". Приходите от продажбата на билети за двете ленти през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 12,1 млн. долара и 10,3 млн. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още