IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНТ продаде „Под прикритие” на американския дистрибутор New Films

Интерес към лентата има не само в САЩ, а и в Латинска Америка и затова сериалът се превежда и на испански

12:53 | 05.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	&nbsp;&quot;Под прикритие&quot; има шанса да пробие на международните пазари.<em> Илюстрация: БНТ</em></p>

 "Под прикритие" има шанса да пробие на международните пазари. Илюстрация: БНТ

БНТ продаде правата за разпространение  на първия сезон на своя сериал "Под прикритие" на американския дистрибутор New Films.

Сделката беше финализирана вчера в Кан и ще бъде официално обявена тази вечер на специалното представяне на сериала "Под прикритие" на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком, пише в прессъобщение на телевизията.

Купувачът, американската  продуцентска и дистрибуторска компания New Films със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.

Сделката е безпрецедентна за БНТ, защото за пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала "Под прикритие". Той се превежда на два езика - английски и испански, като интерес към лентата има не само в САЩ, а и в Латинска Америка. Там филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс - Lions Gate. Засега от БНТ не дават информация за конкретната цена на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още