IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута на богата наследница ще бъдат предложени на търг

Сред звездите ще бъдат пръстен с рядък 9-каратов розов диамант и пръстен с 20-каратов безцветен диамант

13:57 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бижута на богата наследница ще бъдат предложени на търг

Над четири месеца след като отбеляза рекордни продажби на прочутите бижута на Елизабет Тейлър, аукционната фирма Christie's ще предложи на търг друга колекция от скъпоценности "с история", принадлежала на "усамотената наследница" Хюгет Кларк, предаде Ройтерс.

От аукционната къща очакват бижутата да бъдат продадени за над 10 млн. долара.

Хюгет Кларк - дъщеря на бившия сенатор и индустриалец Уилям Кларк, почина през 2011 г. на 104-годишна възраст, без да остави деца. Богатата наследница, която е била омъжена веднъж за кратко, и известна с това, че е загърбила светския живот и лукса, предпочиташе да посвещава времето си на колекцията си от кукли, оценена на милиони.

С този начин на живот Кларк си спечели прозвището „усамотената наследница", която вместо в луксозни имоти, прекара последните си години в болници. Хюгет Кларк не остави нищо на членове на семейството си, но завеща милиони на медицинската сестра, грижила се за нея от 1991 г. и превърнала се в най-близката й компаньонка.

Аукционна къща Christie's ще предложи търг 17 от бижутата на Хюгет Кларк. Сред звездите на аукциона ще бъдат пръстен с рядък 9-каратов розов диамант и пръстен с 20-каратов  безцветен диамант, оценени съответно на 7 и 2,5 милиона долара.

От аукционна къща Christie's описват колекцията на Хюгет Кларк като "приказна". Търгът ще се състои днес в Ню Йорк.

През декември миналата година Christie's счупи рекордите с поредица от търгове на легендарните бижута на филмовата икона Елизабет Тейлър с продажби, надхвърлили 135 млн. долара, припомня агенцията. 

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още