IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat поема част от разходите за бензин в Италия

С нова рекламна кампания производителят обещава твърда цена от 1 евро за литър бензин и дизел до 2015 г.

16:59 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Собствениците на нов&nbsp;Fiat ще бъдат субсидирани при покупката на гориво. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Собствениците на нов Fiat ще бъдат субсидирани при покупката на гориво. Снимка: Ройтерс

Да зареждаш с гориво на твърда цена от едно евро за литър. Да, и това е възможно. С рекламната си кампания "Fino al 2015, benzina e gasolio a 1 Euro" ("До края на 2015 г. бензин и дизел за 1 евро") Fiat иска да преобърне негативния тренд при продажбите на моторни превозни средства в Италия, пише Corriere della sera.

Купувачите на нов автомобил ще получат персонална пин карта, с която до края на 2015 г. ще могат да зареждат в бензиностанциите на веригата Ip на твърда цена от 1 евро за литър бензин или дизел.

Разликата до съответната цена на колонката ще се поема от концерна. Според примерна сметка на Fiat, нов собственик на Fiat Bravo Multijet до края на промоцията ще може да си купи 2 000 литра гориво, които биха му стигнали за общ пробег от 45 000 километра.

Изключени от валидната до средата на годината промоция са автомобилите от марките Alfa и Lancia.

За последните три години цената на горивото в Италия се повиши с 50%. Потреблението на гориво в страната спадна през април с 14,5% на годишна база. Същевременно продажбите на Fiat в Италия отчитат спад от 11,3% до 46 500 автомобила. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още