IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat и Chrysler може да се слеят до края на годината

"Не споделям становището, че пазарът ще продължи и през следващите три до пет години да бъде толкова слаб", посочва Серджо Марчионе

18:25 | 06.03.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="font-size: 12px;">&nbsp;Серджо Марчионе продължава да е оптимист за бъдещето на индустрията. <em>Снимка: Ройтерс</em></span></p>

 Серджо Марчионе продължава да е оптимист за бъдещето на индустрията. Снимка: Ройтерс

Сливане до края на годината, а не първично борсово предлагане на акциите на Chrysler – това продължава да е предпочитаният от главния изпълнителен директор на италианския концерн Серджо Марчионе вариант за окончателно сливане на двете компании.

Fiat притежава 58,5 на сто от Chrysler и планира да придобие останалите акции от тръста VEBA в съюз с Организацията на обединените служители в индустрията.

Очаква се в близките месеци Fiat и VEBA  да започнат преговори за сделката. Ако двете страни постигнат споразумение за цената, „сливането на двете компании технически може да бъде завършено до края на годината“, заяви Марчиони пред журналисти в Женева.

Fiat придоби дял в Chrysler през 2009 г., когато американската група бе спасена от фалит с държавна помощ, а Марчионе вече управлява Fiat и Chrysler като една група. Той заяви, че вярва, че пълният контрол над Chrysler ще даде на групата по-голяма оперативна гъвкавост.

"Не споделям становището, че пазарът ще продължи и през следващите три до пет години да бъде толкова слаб", каза още във вторник Марчиони по време на автомобилното изложение в Женева. 2013 г. наистина ще бъде трудна година. Но той очаква, че пазарите ще достигнат пика в спада си през лятото.

През 2014 г. отново ще е възможен подем. За тази цел обаче европейската политика трябвало да се фокусира по-силно върху растежа, а не върху икономиите. Шансовете за такава промяна възлизали на повече от 50%, посочва шефът на италианската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
eboyanov
преди 11 години
Ферари, Мазерати и Ламборгини вярно не са автомобили - те са Ферари, Мазерати и Ламборгини. но ти си карая голф 3 и си мечтай че караш кола ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
Италианските подобия на автомобили да разбият VW и ТOYOTA е фантастика за деца под 6 годинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
eboyanov
преди 11 години
а дано да разбият фолксваген и тойота
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още