IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Christie's и Sotheby`s откриват седмица на търгове на руско изкуство в Лондон

Най-скъпата творба се очаква да е картина на Иля Машков "Натюрморт с плодове", оценена на между 1,5 и 2,3 млн. долара

14:17 | 03.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Руското изкуство винаги се е радвало на висок интерес сред колекционерите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руското изкуство винаги се е радвало на висок интерес сред колекционерите. Снимка: Ройтерс

От днес двете най-големи в света аукционни къщи Christie's и Sotheby`s организират седмица на търгове на руско изкуство в Лондон.

Звездният лот на Christie's ще бъде картина на Иля Машков "Натюрморт с плодове", оценена на между 1,5 и 2,3 милиона долара, предаде ИТАР-ТАСС. Създадената през 1910 г. творба  е включена в описанието на първата изложба "Вале каро" и след това в продължение на много години е била част от големи западни колекции.

Другият топлот на аукционната къща ще бъде платното на Николай Рьорих от цикъла "Светини и твърдини", оценено на между 760 хил. и 1 млн. долара от колекцията на Луис Хорш. На търга ще бъде предложена и скулптурата "Пролет" на Михаил Врубел с първоначална оценка 230 - 300 хиляди долара. За картината "Портрет на Кати" на Николай Фешин, ученик на Илия Репин, се очакват приходи от между 380 и 530 хил. долара.

В ценовия диапазон 180-275 хил. долара се оценява монументална бронзова композиция, създадена по модел на Евгения Лансер.

Главните лотове на откриващия се също днес търг на Sotheby`s  ще бъдат картините на Наталия Гончарова, Николай Фешин, Ладо Гудиашвили и Николай Рьорих.

„Кубистическа жена“ на Гончарова се оценява на между 910 хил. и 1,2 млн. долара. Портретът „Мисис Фешин и дъщеря" на Николай Фешин се очаква да донесе между 760 хил. и  1 млн долара, докато платното „Изкушение“ на  Гудиашвили може да бъде продадено за между 610 и 910 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още