IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Война на бургери е на път да се разрази в Лондон

Две от най-успешните и уважавани американски фирми в бизнеса отварят обекти в британската столица

17:06 | 28.06.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Sauce Communications</em></p>

Снимка: Sauce Communications

Следващата седмица в Лондон е на път да избухне "бургерова" война с пристигането на две от най-успешните и уважавани американски фирми в бизнеса, пише Bloomberg.

Five Guys, която отваря врати в "Ковънт Гардън" на 4 юли, е семейна компания, създадена във Вашингтон през 1986 г. В момента тя има ресторанти на над 1000 места в САЩ и Канада.

В същия ден в елитния квартал ще бъде открито и заведение на Shake Shack. Фирмата започва от количка за хотдог в на "Мадисън Скуеър Парк" в Ню Йорк. В момента Shake Shack има заведения из цял Манхатън, както и в шест американски щата, Близкия изток и Турция.

И двете компании планират да разширят присъствието си на Острова и ще се конкурират с местни вериги за хамбургери като Byron, помежду си и с гиганти като McDonald's Corp. и Burger King.

Според Дани Мейър, главен изпълнителен директор на компанията зад Shake Shack, по последна статистика пазарът на хамбургери в САЩ възлиза на около 7 млрд. долара годишно. От тази сума на по-висококачествените бургери се падат грубо 2 млрд. долара, като от тях може би половината са за Five Guys.

Въпреки че яденето на бургери не е нова тенденция, хората в момента търсят по-качествени продукти, отбелязва той.

"Хората бяха в позиция, в която имаха три варианта: McDonalds, Burger King и Wendy's. Избираха си любима марка и се хранеха там. Сега всяка една верига прави нещата по леко различен начин. Сега клиентите са склонни да плащат малко повече за по-добра и по-различна храна", обяснява Мейър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
space-man
преди 10 години
Семейна компания! Смях, маркетинг и храна за *** гарнирана с разредена Кола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още