IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В търсене на първия тайландски космически турист

Цялото космическо пътешествие ще продължи приблизително само час

12:21 | 06.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кандидатът за космическото пътешествие ще премине през тренировъчен курс в Холандия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>
<div>
	&nbsp;</div>

Кандидатът за космическото пътешествие ще премине през тренировъчен курс в Холандия. Снимка: Ройтерс

 

Туристическа агенция от Банкок е избрана да издири първия  частен тайландски пътешественик в космоса, предаде DPA, цитирана от БТА.

Компанията Space Expedition Corporation (SXC) със седалище в Амстердам е натоварила туристическата агенция Khiri Voyages  със задачата да открие първия тайландски частен космически пътешественик.

Той ще премине през тренировъчен курс в Холандия, преди да излети в космоса в края на тази или началото на следващата година. 

Space Expedition Corporation се съревновава с компанията Virgin Galactic на сър Ричард Брансън в извършването на първите редовни комерсиални полети на космически туристи. 

Туристическата агенция Khiri Voyages от Банкок е лансирала тайландскоезичен сайт в търсене на тайландци в добра форма, които са авантюристично настроени и достатъчно богати за пътуване в космоса срещу сума от 135 000 долара.

Само един пътник ще лети с пилота на космическите кораби Lynx Mark I или Mark II, които ще излетят от пустинята Мохаве в Калифорния или от остров Кюрасао в южната част на Карибско море. Цялото космическо пътешествие ще продължи приблизително  около час, включително и около шест минути в състояние на безтегловност. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още