IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението на Версаче в Маями се продава на търг

Имотът, превърнат в бутиков хотел, е обявен за продан срещу 75 млн. долара

10:00 | 31.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда част от луксозния имот. <em>Снимка:&nbsp;Zillow Advice&nbsp;</em></p>

Така изглежда част от луксозния имот. Снимка: Zillow Advice 

Бившата резиденция на покойния моден дизайнер Джани Версаче и мястото, където той почина трагично, превърнато по-късно в бутиков хотел, ще бъде предложено на търг, съобщава Bloomberg.

Мажоритарният собственик на Casa Casuarina и телекомуникационен предприемач Питър Лофтин е подал заявление за фалит. В момента имотът е обявен за продан срещу 75 млн. долара, след като цената му бе понижавана драстично на два пъти. Наддаването ще се състои на 17-и септември. 

Къщата се предлага с цялата мебелировка. Говори се, че Версаче е похарчил 33 млн. долара, за да я ремонтира. В нея има плувен басейн с 24-каратово златно покритие, ръчни рисунки по стените и фрески по таваните. Имението се смята за една от забележителностите на Маями, комбинираща европейско майсторство и усета на италианския дизайнер към лукса.

"Casa Casuarina LLC дължи пари на VM South Beach", обясняват от компанията, която организира продажбата, като допълват, че наддаването ще започне от 25 млн. долара.

Освен това кандидат-купувачите трябва да платят депозит от 3 млн. долара и да докажат, че разполагат най-малко с 40 млн. долара. След като бъде определена най-високата оферта, отправилият я купувач трябва незабавно да внесе депозит от 10%, включително 3-те млн. долара.

Тази цена може и да изглежда доста солена дори и за имот с площ от 2200 кв. м на първа линия на океана. Тя обаче бледнее пред първоначално обявената цена от 125 млн. долара, когато имението излезе на пазара миналата година. То бе пуснато за продажба, докато се ползваше под наем от готвача Бартън Уайз, който го беше превърнал в хотел.

Още снимки от имота вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още