IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колекция монети от дома на починал вехтошар бе продадена за милиони долари

На два търга бяха пласирани антични златни монети на обща стойност над 6 млн. долара

17:52 | 20.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Колекция монети от дома на починал вехтошар  бе продадена за милиони долари

Последната част от оценявана на милиони долари колекция златни монети, намерена в дома на починал самотник в Невада, САЩ, бе продадена на търг за близо 3,2 млн. долара в Карсън Сити, съобщава New York Daily News. През февруари бе проведен още един търг, на който бяха пласирани монети за 3,5 млн. долара.

Единственият наследник на колекцията е първа братовчедйа  на самотника - Арлийн Магданз. Властите я откриват по списък в дома на покойника, който не оставя завещание. Магданз работи като учителка по заместване в Сан Рафел, Калифорния.

Уолтър Самаско умира самотен в скромната си къща с три спални в Невада, САЩ през май 2012 г. на 69-годишна възраст. Малко след като се получава сигнал за смъртта му е наета фирма, която да почисти дома. Тя открива множество кутии, като повечето били струпани около Ford Mustang от 1968 г., който Самаско купува нов и държал в гаража си.

На повечето кутии пишело "книги", но всъщност вътре имало близо 2600 най-различни златни монети. Такива били намерени дори в стара пералня, между кухненските прибори и в кутии от амуниции. Самата къща изглеждала непокътната от 1970-те години и била обзаведена със стар оранжев мокет и зелени плочки. Била много прашна и мръсна.

Единствените признаци за хоби на обитателя, освен инвестициите в злато, били множеството електронни приспособления, разпръснати из дома. Никой не му идвал на гости и той не говорел с никого. Бил открит мъртъв месец след като починал от съседи, усетили неприятната миризма от разлагащото се тяло. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още