IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Christie's провежда първия си търг в континентален Китай

Очакванията са на търга да бъдат пласирани предмети за 16 млн. долара - малка част от 418-те млн. долара, които Christie's реализира в Хонконг през май

14:31 | 25.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Международната аукционна къща Christie's International ще проведе първия си търг в континенталната част на Китай, съобщава Bloomberg. На разпродажбата ще бъдат предложени часовници Philippe, картина на Пикасо и бутилки Chateau Latour. Събитието ще се състои в новсъздадената Зона за свободна търговия в Шанхай.

Първият по рода си търг на чуждестранна аукционна къща в Китай не включва порцеланови предмети или рисунки върху керамика, тъй като чуждестранните фирми нямат право да продават културни реликви в страната.

Поради тази причина очакванията са на търга да бъдат пласирани предмети за 16 млн. долара - малка част от 418-те млн. долара, които Christie's реализира в Хонконг през май, където на културните реликви се падаше по-големият дял от продажбите.

Christie's организира и частни продажби на съвременно европейско изкуство, творби на Анди Уорхол и бижута, както и форуми за изкуство в рамките на тридневното събитие. 

Във вечерната разпродажба са включени едва 42 лота, включващи вина, бижута, съвременно китайско изкуство, съвременно западно изкуство и часовници, които обикновено се предлагат в отделни категории на търговете в Лондон, Ню Йорк и Хонконг.

Sotheby's ще проведе първия си търг в континентален Китай в новата Зона за свободна търговия "Тиенджу" в Пекин през декември, на който ще предложи западно изкуство, часовници и съвременно азиатско изкуство.

Очаква се сред купувачите на тези събития да са китайци с жилища в чужбина, които изнасят покупките си, както и спекуланти, които ще ги държат в зоните за свободна търговия и ще ги препродадат на други търгове.

Фирмите, които работят в зоните за свободна търговия могат да внасят предмети в Китай без да плащат ДДС, данък лукс или пък мита. Предметите, закупени в рамките на тези зони и изнесени в други части на страната обаче се третират като внос и подлежат на съответните данъци и мита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още