IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роботи: отговорът на Lego в ерата на технологиите

Змията R3ptar може да бъде направена от комплект от 601 части, включващ сензори, софтуер и двигатели

15:06 | 09.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Роботи: отговорът на Lego в ерата на технологиите

Феновете на Lego вече не е нужно да се тревожат, че котката или кучето ще претича и ще развали конструкциите им. Могат да оградят творенията си и да ги предпазят от любопитните домашни любимци или малките си деца с пластмасови ограждения като R3ptar. Змията-робот, която може да се програмира от смартфон приложение, има механична челюст и зъби, които биха могли да прогонят дори най-смелия натрапник, пише Businessweek.

R3ptar е едно от новите творения на датския производител на играчки, които той се надява да му помогнат да остане в крак с времето в ерата на интернет, както и по време на коледните празници. Разширяването на продуктовата гама с цел привличане на по-старите клиенти с по-сложни комплекти помага на Lego да се разраства по-бързо от конкурентите си Mattel и Hasbro. Доказателство е, че сайтовете на Lego имат 10 млн. посетители годишно, а лицензираните партньори на компанията са продали над 100 млн. копия от видео игрите ѝ. 

Производителят на играчки, който все още се контролира от семейството на дърводелеца Оле Кирк Кристиансен, който създава бизнеса през 1932 г., е изминал дълъг път от дните, когато правеше йо-йо играчки, патета и пожарни коли от дърво. За да увеличи популярността си и сред момичетата, той въведе серията "Lego Friends", включваща круизен кораб, комплекс за езда и котешка площадка. През февруари фирмата ще пусне анимационен игрален филм с участието на Крис Пат, Уил Феръл и Морган Фрийман. Не са забравени и по-възрастните любители на конструкторите, за които компанията предлага комплекти за конструиране на Белия дом, Биг Бен в Лондон и къщи, проектирани от Франк Лойд Райт.

Змията R3ptar може да бъде направена от комплект от 601 части, включващ сензори, софтуер и двигатели, контролиращи движенията и речта на робота. Комплектът, известен като EV3, струва 350 долара и е третата версия на поредицата Mindstorms, която излезе на пазара през 1998 г.

Въпреки че са достатъчно прости, за да бъдат конструирани от 10-годишни деца, играчите от Mindstorms често се купуват и от възрастни хора, които сами се занимават с тях. От Lego поканиха възрастните си фенове по целия свят да помогнат за създаването на 12 бонус модела за новия комплект EV3, като например електрическа китара и булдозер, инструкциите за които са публикувани онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още