IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приказка за тъмната страна на Уолстрийт

The Wolf of Wall Street на Мартин Скорсезе е бегло базиран на истинска история за престъпната игра на нюйоркски брокер от 90-те години

18:02 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Леонардо ди Каприо позира със статуетката.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Леонардо ди Каприо позира със статуетката. Снимка: Ройтерс

Когато Мартин Скорсезе реши да снима 3-часов филм, това никога не е случайно. Според критици и публика всяка минута от последната лента на легендарния режисьор си заслужава на 100%.

Сценарият на "The Wolf of Wall Street" е бегло базиран на истинска история за престъпната игра на нюйоркския брокер Даниел Дж. Стига от 90-те години, който извършава мащабни измами с финансови инструменти.

Фактът, че филмът вече е забранен в страни като Индия, Ливан и Обединените арабски емирства също не трябва да ни изненадва. За 180 минути са използвани рекорден брой нецензурни думи – 506, а освен това е сниман и в най-добрата плейбой традиция на Холивуд.

Това е петият филм, който Скорсезе снима с Леонардо Ди Каприо, след ленти като "Авиаторът" и "Бандите на Ню Йорк" и вероятно ще донесе Оскар и на двамата.

Леонардо Ди Каприо вече прибра „Златен глобус“ за ролята си в лентата.

Повече за филма на Мартин Скорсезе може да научите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още