IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Double Century - новата суперяхта за 770 млн. долара

Луксозният кораб ще разполага с място за кацане на два хеликоптера, няколко басейна, кино и място за превозване на подводница

15:04 | 01.06.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.4yacht.com</em></p>

Снимка: www.4yacht.com

Компания за продажба на яхти от Флорида планира да създаде гигантска яхта, дълга 200 метра, която ще бъде най-дългото частно плавателно средство, предназначено за развлечение, пише CNBC.

Double Century, както се казва яхтата, ще бъде абсолютно олицетворение на лукса.

То ще разполага с всичко, което най-богатите в света обичат да се глезят, включително място за кацане на два хеликоптера, няколко басейна, кино и място за превозване на подводница.

Компанията 4Yacht, която се надява да ѝ намери купувач, твърди, че 770 млн. долара е добра „отправна точка за преговори“ за „океанското имение“.

"Това, от което се нуждае Double Century, е някой с визия, някой, който иска да вдъхне живот на един изключителен кораб, да го направи свой и да остави следа в индустрията с луксозни яхти“, твърди Крейг Тим, президент на 4Yacht.

В момента най-голямата суперяхта в света е 180-метровата Azzam, за която се твърди, че е собственост на президента на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Зайед ал-Наян.

Double Century е създадена по дизайн на специалиста в областта Кристофър Сиймор. Тя ще бъде два пъти по-голяма от игрище за американски футбол и ще разполага с 11 палуби, които се издигат 26 метра над водата.

Суперяхтата ще е толкова голяма, че ще има мобилно приложение с GPS, което пътниците ще могат да изтеглят, за да не се загубят на борда. Предвидени са редица VIP апартаменти за собствениците и луксозни кабини за общо 50 пасажери, както и зала за 100-те членове на екипажа.

Double Century ще предлага и множество възможности за забавления – пиано бар, дискотека, сцена и кафенета, наподобяващи тези в Ню Йорк и Монте Карло. Когато се уморят от купоните, гостите ще могат да разпуснат в СПА или да се възползват от двете големи джакузита, разположени в близост до открития бар в задната част на кораба.

4Yacht твърди, че корабът ще бъде построен за около четири години, след като му бъде намерен купувач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
MZ/X
преди 8 години
Най-новият луксозен кораб на Costa cruises, който може да превозва 5000 пътници и 1000 души екипаж струва 500 милиона долара, а тази яхтичка струва 770 милиона долара...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 8 години
Е това вече не е яхта , а малко пътническо корабче .Друго е да кажеш - голяма яхта .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още