IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FIFA обяви разследване и срещу Франц Бекенбауер

Бекенбауер бе член на изпълнителната комисия при предоставяне на домакинството на световните купи на Русия и Катар

22:22 | 21.10.15 г. 5
<p>
	Франза Бекенбауер <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Франза Бекенбауер Снимка: архив Ройтерс

Комисията по етика на FIFA потвърди в сряда, че са започнати разследвания срещу бившия член на изпълнителната комисия Франц Бекенбауер по обвинения за злоупотреби, съобщава Deutsche Welle.

70-годишният Бекенбауер бе част от изпълнителната комисия по времето, когато правата за домакинство на световните купи бяха предоставени на Русия и на Катар. Бекенбаур бе отстранен за 90 дни през юни, след като не успя да отговори на въпроси на Михаел Гарсия.

Разследването срещу Бекенбауер е предадено на съдебната камара за присъда от Ханс-Йоахим Екерт, етичния съдия на организацията. Разследването срещу Анхел Мария Вилар Лона, ръководител на испанската футболна федерация, също е в ръцете на Екерт.

Това е поредният скандал за германския фубтол след твърденията за „купуване на гласове“, с които да се гарантира право за домакинство на Световната купа през 2006 г. Бекенбауер бе ръководител на организационния комитет и бе в светлината на прожекторите заедно със сегашния президент на германската футболна асоциация Волфганг Ниерсбах.

„Никога не съм давал пари на никого, за да спечеля гласове за германско домакинство за Световната купа през 2006 г.“, заяви тази седмица Бекенбауер. „Сигурен съм, че няма друг член на комисията, който да е направил подобно нещо“.

Междувременно FIFA потвърди, че президентът Сеп Блатер, Жером Валке и президентът на UEFA Мишел Платини са обект на разследване.

Световният ръководен футболен орган заяви, че се надява резултатите и от двете разследвания да бъдат представени преди изтичане на 90-дневните наказания.

Всичко за скандала във ФИФА четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 32 rate down comment 8
misanthrope
преди 8 години
Не само трите букви, и думата бaнкa и ... абе всичко се цензурира. Да ама ако напишеш е така KTБ и излиза. МистерияА иначе футболът е толкова корумпиран, че следва да се закрие и да се почне наново в световен мащаб. Просто не е нормално да се въртят такива пари там
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 36 rate down comment 10
michaelis12
преди 8 години
Какво става пак сега - и тоя ли е взимал подкупи с пълни шепи или е нападнал некой в Донецката Република с ръчна граната ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 36 rate down comment 10
marto76
преди 8 години
Надеждата ми за справедливост вече е в Комисията по етика на ФИФА! Ха дано поне те се сетят да повдигнат обвинения на Цветан Василев за източването на банката с трите буквички, която от поне 2 седмици яко се цензурира в сайта на Инвестор! Срамота!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 36 rate down comment 11
белот
преди 8 години
Да , САЩ няма да спрат пред нищо в стремежа си да омаломощят по всякакъв начин Русия. Жертването на съюзници е най елементарно...проблемите на ЕС и по специално Германия доказва това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 11
ing5roff
преди 8 години
Бекенбауер бе член на изпълнителната комисия при предоставяне на домакинството на световните купи на Русия и КатарЕбаси няма да остане неомаскарен никой дето е бил съгласен с домакинството на Русия ! От несъгласните май няма разследвани за корупция ! Война с всякакви средства...мръсни най вече !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още