IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лаптопи, смартфони и таблети са най-търсената техника преди Коледа

Растат продажбите на Ultra HD телевизорите, желани подаръци са и фотоапаратите и камерите

15:33 | 15.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Технополис</em></p>

Снимка: Технополис

Преди Коледа българите купуват най-много лаптопи, смартфони и таблети, категорични са търговците от веригата хипермаркети „Технополис“.

Най-желаните лаптопи са геймърските, въпреки че са най-скъпи заради мощните процесори и видеокарти. Тази година най-модерният подарък е 5-инчовият смартфон. Поради манията по селфитата камерите също трябва да са с възможно най-добро качество. От таблетите най-желани са 8-инчовите с възможност за 3G интернет връзка.

Тази година и особено през последните седмици преди Коледа голям ръст бележи продажбата на Ultra HD телевизорите, отчитат още от Технополис.

Продажбите на конзолите PS4 бележат ръст тази година спрямо миналата, като по-голямата част от тях са в комплект с игра.

Много популярни през тази година и преди празниците са големите аудио системи с височина около 1 метър и мощен звук и бас (2000 W - 2400 W RMS).

Желани подаръци за Коледа са и фотоапаратите и камерите. DSLR фотоапаратите вече изместват малките компактни апарати. При мемори картите най-търсената е micro SD 16GB. Нараства продажбата на камерите за екстремни спортове – така наречените екшън камери, като лидер е GoPro.

Дамите купуват като подарък за Коледа електрически уреди за разкрасяване – епилатори, преси за коса, сешоари. Мъжете пък получават от половинките си машинки за подстригване, електрически самобръсначки и уреди за обезкосмяване на тяло и лице.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още