IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Burger King изненада с по-добри резултати

Ръстът на продажбите се дължи на нови продукти в менюто на веригата за бързо хранене

16:29 | 16.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Restaurant Brands International Inc, собственик на веригата за бързо хранене Burger King и на веригата за кафе напитки и понички Tim Hortons, отчете по-добра от очакваното печалба за тримесечието, след като нови продукти в менюто на Burger King са подкрепили продажбите, съобщава Ройтерс.

Продажбите от разработените заведения на Tim Hortons са се увеличили с 6,3% през четвъртото тримесечие, без да се отчита валутното влияние. Продажбите са подпомогнати от силното търсене на нови продукти, включително с течен шоколад Nutella.

Продажбите на разработените ресторанти от веригата Burger King, без валутното влияние, са се повишили с 3,9%, подкрепени от нови вкусове с пиле и промоционални предложения от типа „2 броя за 5 долара“.

Анализаторите очакваха ръст на продажбите от 3,9% за Tim Hortons и 3,8% за Burger King, сочи Consensus Metrix.

Restaurant Brands се конкурира с вериги за бързо хранене като McDonald's и Wendy's, които също добавят нови продукти, за да привлекат обратно клиенти. McDonald's вече предлага закуска през целия ден, а последните промоции на Wendy's включват меню „4 за 4 долара“.

Нетната печалба за акционерите на Restaurant Brands възлиза на 51,7 млн. долара, или 25 цента на акция, за тримесечието, приключило на 31 декември, спрямо загуба от 510,8 млн. долара, или 2,50 долара на акция, през предишната година. Загубата за предишното тримесечие се дължи на разходи за сливане.

След като се отчете сливането на Burger King и Tim Hortons, което приключи през декември 2014 г., нетната загуба за акционерите предишната година е била в размер на 3,1 млн. долара, или 2 цента на акция.

Без единичните ефекти Restaurant Brands отчита печалба от 35 цента на акция, което е над средната оценка на анализаторите от 29 цента на акция, сочи Thomson Reuters.

През последното четвърто тримесечие приходите са се увеличили повече от два пъти до 1,06 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още