IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby’s търси нов член за Борда на директорите си

Аукционната къща постигна съгласие с най-големия си акционер за търсенето на нов директор от Азия

10:20 | 10.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Аукционна къща Sotheby’s постигна съгласие с най-големия си акционер – китайската застрахователна компания Taikang Insurance Group, за търсенето на независим директор за борда на аукционната къща, съообщава Bloomberg.

Taikang няма да се стреми към увеличение на капитала до 6 ноември, нито ще се обединява с други инвеститори, докато търсенето на нов директор продължава, обяви базираната в Ню Йорк къща.

Главният изпълнителен директор на Taikang Чън Дуншън е също основател и президент на China Guardian, една от най-големите аукционни къщи в Китай. През юли неговата компания Taikang разкри, че притежава около 14% от аукционната къща, в която сред останалите големи инвеститори са Third Point и Marcato Capital Management.

„Приветстваме инвестициите на Taikang в Sotheby’s и сме оптимисти за подкрепата им за нашите стратегически инициативи”, обяви аукционната къща в изявление. "Ние също така оценяваме помощта на Taikang за намиране на висококвалифициран независим директор от Азия, както и за това да останем фокусирани върху изпълнението на изключителни резултати за нашите клиенти и акционери”.

Sothbey's търси нов член на борда с опит в Азия в продължение на няколко месеца. Тази година компанията се раздели с двама свои директори - Джон Анджело, който беше в борда от 2007 г. и почина през януари. Робърт Таубман работеше за Sotbey’s в продължение на 16 години, но се оттегли през май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още