IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba разширява портфолиото си от услуги с ново придобиване

Китайската компания залага все повече на развлекателния бизнес

13:20 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската технологична компания Alibaba Group Holding придоби напълно онлайн платформата за билети Damai.cn, предава Ройтерс, позовавайки се на новини от азиатския гигант. Той прави нова крачка напред в развлекателната индустрия, като разширява основния си бизнес с онлайн търговия на дребно.

„Ali обявява придобиването на Damai, част от нашата голяма развлекателна стратегия“, обяви компанията в своята платформа Sina Weibo. Alibaba инвестира за първи път в Damai през 2014 г.

В отделна публикация Damai заяви, че е щастлива да се присъедини към „семейството на Alibaba”. Освен това препубликува изявление на един от старши директорите на Alibaba, в което той посочва, че Alibaba вече притежава 100% от фирмата.

В изявление пред Ройтерс Alibaba е коментирала, че пълното придобиване на Damai “напълно съвпада“ с нейната нова стратегия и „представлява стратегическа част от веригата на стойността на нашия медиен и развлекателен бизнес“.

„Damai.cn ще бъде влиятелна платформа за разпространение на нашето медийно съдържание, както и за достигане до повече потребители и ангажирането им“, коментира Alibaba, допълвайки, че новопридобитата фирма ще работи заедно с нейните звена Alibaba Music, Alibaba Pictures и Youku. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още